Hava Durumu

Bursa'da Alevilere yönelik tehlikeli provokasyon!

Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Bursa Şubesi'nin 10 yıldır başkanlığını yapan Ali Öztürk, önceki gün sabah saatlerinde Yıldırım'daki Yiğitler Mahallesi'nde bulunan evinden çıktığında, evinin duvar ve kapılarına yazılar yazıldığını fark etti. 'Ölüm vaktin geldi', 'Ecel zamanın geldi', 'Yarın bittin' şeklide yazılar ve şekillerin duvarına ve kapısına çizildiğini gören Öztürk, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, yazıyı kim ya da kimlerin yazdığını tespit etmek için çalışma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2019 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2019 09:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Alevilere yönelik tehlikeli provokasyon!

Öztürk, "Çok eskilerde Cem Evi'ne bir saldırı yapılmıştı. Ben uzun süredir herhangi bir tehdit duymamıştım. 10 senedir bu kurumun başkanıyım. Beni dernek ve Cem Evi başkanı olduğum için herkes tanır. Ben şundan şüpheleniyorum. Ülkemizdeki hassas durumu karıştırmak için bu tarz bir şey yapılmış olabilir. Yazıyı görünce lise çağlarındaki bir çocuğa yazdırıldığını düşündüm. Gece 00.00'a kadar böyle bir şey yoktu. O saatten sonra yapılmış" dedi. Bu yazıların mahallede sadece kendi evine yazılmış olmasından dolayı kuşkulandığını belirten Öztürk, hiç düşmanı olmadığı ve bunun bir provokasyon olduğunu savundu.

POLİS GÖRÜNTÜLERİ İNCELEDİ

Bir bakkala ait güvenlik kameralarını inceleyen polisler, yazılan yazıların mahallede oturan çocuklara ait olduğunu tespit etti.

Görüntülerde ortaokul yaşlarındaki bir grup çocuk gece vakti gelerek kapıya bir şeyler yazıyorlar. Ardından hiç bir şey olmamış gibi ortadan kayboluyorlar. Polis, ölüm tehdidi içeren mesajların hangi amaçla ve kim tarafından yazdırıldığını araştırıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.