Hava Durumu

Bursa'da asfaltta 'Yıldırım' seferberlik

2020'yi 'Fen İşleri Yılı' ilan eden Yıldırım Belediyesi, altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2020 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2020 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da asfaltta 'Yıldırım' seferberlik

Yıldırım Belediyesi, Yeşil İnciler Caddesi, 2. Yağcı Sokak, Beypınar Sokak, Yunusemre Mahallesi Meydanı ve çevre sokaklarda yürütülen asfalt kaplama, bordür ve tretuvar çalışması ile cep otoparkları yapımı çalışmaları tamamlandı.

Yıpranan asfaltı trimer asfalt kazıma makinası ile kaldıran ekipler, daha sonra zemin freze çalışması gerçekleştirerek asfalt serimi öncesi yolu uygun hale getirirken yağmur suyu ızgaraları ihtiyaç doğrultusunda yerleştirildi.

İlk kat asfalt seriminin ardından yapılan ikinci kat asfalt serimi ile cadde ve sokaklardaki yolun kalite standardı üst seviyeye yükselmiş oldu. Yaya kaldırımları parke ve bordür çalışması ile tamamlanırken araçların otopark ihtiyacı karşısında cep otoparkları da hazır hale getirildi.

Çalışmalar kapsamında bölgede 650 metrelik, 8 bin metrekare alanda 2 bin 400 ton asfalt serimi gerçekleştirilirken, yaya kaldırımı ve cep otopark yapımı dahilinde 950 metrekare parke ile 890 metre bordür uygulaması sağlanmış oldu.

2 BİN 400 TON ASFALT

Fen İşleri Yılı projeleri doğrultusunda ihtiyaç olan tüm sokaklarda, tüm mahallelerde asfalt yenileme çalışmaları, tretuvar çalışmaları ve altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "2020 yılını ilçemizde 'Fen İşleri Yılı' ilan etmiştik. Bu minvalde de ihtiyaç olan tüm sokaklarımızda, tüm mahallelerimizde asfalt yenileme çalışmaları, tretuvar çalışmaları ve altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Yunusemre Mahallesi ile Millet Mahallesi'ni birleştiren Yeşil İnciler Caddesi, Beypınar Sokak ve Yunusemre Meydanı'nda, cadde kenarı otoparkları, yaya kaldırımları ve asfaltlarımızın yenilenmesi ile birlikte hemşehrilerimizin yaşam konforunu artıran çalışmayı tamamladık. Bu noktalarda 2 bin 400 ton asfalt serimi gerçekleştirilirken, yaya kaldırımı ve cep otopark yapımı dahilinde 950 metrekare parke ile 890 metre bordür uygulaması ekiplerimiz tarafından sağlandı. Bundan sonraki süreçte de şehrimizin her köşesinde gereken altyapı çalışmalarını uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.