Hava Durumu

Bursa'da 'askeri lise' sınavlarında usulsüzlük operasyonu

Yozgat merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonda, askeri liselere giriş sınavında usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle, 17 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 'askeri lise' sınavlarında usulsüzlük operasyonu
Yozgat merkezli 11 ilde düzenlenen "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyon kapsamında, askeri liselere giriş sınavında usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle 17 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, "FETÖ/PDY'ye ait öğrenci evlerinde kalan ve ağabeyleri tarafından özel eğitim verilerek yetiştirilen öğrenciler için askeri liselere giriş sınavı sorularının çalındığını, soruların sızdırılarak öğrencilere verildiğini, örgüte bağlı öğrencilere sınavda çıkacak soruların deneme sınavı adı altında ezberletildiğini, öğrencilere ezberletilen sorularla sınavda çıkan soruların aynı olduğunu, FETÖ/PDY mensuplarının haksız bir şekilde askeri lise sınavlarını kazanmalarının sağlandığını ve bu kişilerin TSK içine sızarak, örgütlendiğini tespit etti.

Bunun üzerine açılan soruşturma kapsamında, Yozgat merkezli Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Adana, Samsun, Siirt, Kayseri, Manisa ve Bayburt'ta operasyon başlatıldı.

Operasyonda, askeri liselere giriş sınavlarında usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla haklarında soruşturma açılan 28 şüpheliden, 17'si adreslerinde gözaltına alındı.

Şüphelilerden 2'sinin daha önce FETÖ/PDY soruşması kapsamında tutuklandığı, 9'unun ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.