Hava Durumu

Bursa'da avukatlardan Çağlayan protestosu

Bursa Barosu’na bağlı avukatlar, İstanbul Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nda meslektaşlarının gözaltına alınmasını protesto etmek için Adalet Sarayı içerisinde basın açıklaması yaptı. 'Her yer Çağlayan' sloganı atan avukatlar, daha sonra alkışlarla meslektaşlarına destek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2013 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2013 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da avukatlardan Çağlayan protestosu

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde toplanıp Gezi Parkı olaylarını protesto etmek isteyen avukatların polis tarafından gözaltına alınmasına Bursa Barosu’ndan tepki geldi. Bursa Adalet Sarayı içerisinde toplanan avukatlar adına konuşan Baro Başkanı Ekrem Demiröz, "Çağlayan Adliyesi’nde polis tarafından meslektaşlarımızın gözaltına alındığını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. İktidarın savunmaya, savunma mesleğine ve avukatlara yönelttiği saldırılar bu çirkin davranışla doruk noktasına ulaşmıştır. Unutulmamalıdır ki avukatlar, adliyelerin gerçek sahipleri arasındadır" dedi.

Hiç kimsenin avukatlara karşı zor kullanamayacağını belirten Demiröz, "Onlara özellikle adliye içinde hiçbir biçimde müdahale dahi edemez. Hele adliyede gözaltına alınması akıllardan bile geçirilemez. Demokratik hukuk devletinde yargılanın asli kurucu unsurları arasında yer alan avukatlara yönelik bu faşizan müdahaleyi şiddetle ve nefretle kınıyor, meslektaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu onurla belirtiyoruz" diye konuştu.

'Her yer Çağlayan' sloganı atan avukatlara adliye çalışanları da alkışlarla destek verdiler. Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.