Hava Durumu

Bursa'da Azerbaycan'a destek için bayraklı drone uçuşu etkinliği

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencileri, Azerbaycan'a destek amacıyla drone uçuşu ile duvar teknik ip inişi etkinliği düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2020 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2020 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Azerbaycan'a destek için bayraklı drone uçuşu etkinliği

HABER | Merve ÖZDEMİR

Azerbaycan için tek yürek olan Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri, üyesi oldukları topluluklar, ilgi alanları ve doğrultusuna Azerbaycan için destek etkinliği düzenledi. Program Azerbaycan Marşı ve İstikal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir programda konuşma yaparken Türkiye ile Azerbaycan'ın örnek dostluk yaşayan iki ülke olduğunu ifade etti.

Karademir konuşmalarına devam ederken, "Azerbaycan olayı, kendi öz toprağını kurtarmak değil, öz toprağına tekrar kavuşma faaliyetidir. Burada herhangi bir tarafı istila, herhangi bir ülkenin toprağına saldırı olayı yoktur. Bir kanayan yarayı kapatma, acıyı dindirme operasyonu vardır. Kendilerini insan hakları ve demokrasinin bayraktarı olarak gören ülkelerin bu olayda en önde gitmesi ve Azerbaycan'ı desteklemesi gerekirken tam tersi oluyor. Demek ki burada, doğru ve yanlışın tanımı, ülkelere ve pozisyonlara göre farklılaşıyor. Bizim haklı davamızdan dönmek gibi bir niyetimiz yok. Türkiye'nin sınırları, Azerbaycan'ın sınırları, kutsal şehit kanlarıyla çizilmiştir. Bu olayda biz can Azerbaycan'ın yanındayız. İçimiz ağlıyoruz, üzülüyoruz." dedi.

Akıllı Sistemler Mühendisliği Yüksek Lisans Öğrencisi olan Ümid Babayev de İki devlet tek millet vurgusu yaparak yaşanan olayların artık bitmesini istediklerini ifade etti. Konuşmalar sonrasında bir öğrenci Azerbaycan Türk bayraklarıyla drone uçuş gösterisi yaparken bir başka öğrenci de iki bayrak eşliğinde duvar teknik ip inişi yaptı.

BTÜ'de öğrenim gören Azerbaycan Türkü Ümit Babayev de ülkesinin yanında olan Türkiye'ye teşekkürlerini bildirdi.

"İki devlet bir millet" vurgusu yapan Babayev, "Yeri geldiğinde tek millet olarak davranmamız lazım." dedi.

Daha sonra üniversite öğrencileri tarafından Azerbaycan ve Türk bayrakları asılmış drone ile gösteri uçuşu gerçekleştirildi.

Bir öğrenci de sırtındaki iki ülke bayraklarıyla duvar teknik ip inişi yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.