Hava Durumu

Bursa'da bağlamanın incelikleri Osmangazi'de anlatıldı

Bursa Osmangazi Belediyesi, en önemli kültür unsurlarımızdan biri olan müziğin gelişmesi ve bu alandaki birikimin muhafaza edilerek nesilden nesle aktarılması amacıyla 'Ayın Enstrümanı' isimli program serisi başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2020 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2020 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da bağlamanın incelikleri Osmangazi'de anlatıldı

Osmangazi Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi arasında imzalanan kültürel işbirliği protokolü kapsamında gerçekleştirilen programın ilk bölümünde ayın enstrümanı bağlama oldu. Doç. Dr. Erdem Özdemir ve Doç. Dr. Ersen Varlı, online olarak Türk müziğinin en yaygın çalgılarından olan bağlamanın tarihini, yapımını ve icrasını tanıttı. Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte bağlamanın tarihsel serüveni, yöresel farklılıkları, çalım teknikleri ve çeşitli formdaki örnekleri anlatıldı. Programı belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden takip eden vatandaşlar ise açıklamalı konser ile evlerinde keyifli vakit geçirebilme imkanı buldu.

Bağlamanın tüm detaylarını aktardıklarını belirten Erdem Özdemir, programın ikinci bölümünün 26 Aralık Cumartesi günü gerçekleşeceğini söyledi. Kendilerine fırsat sunduğu için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür eden Ersen Varlı da, her ay farklı bir enstrümanı tanıtacaklarını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.