Hava Durumu

Bursa'da balık fiyatları cep yakıyor!

Bursa'da balık tezgahlarındaki fiyatlar tüketiciyi memnun etmedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2019 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2019 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da balık fiyatları cep yakıyor!

Kış mevsiminde tüketicinin yüzünü güldüren balık tezgahları bu sene artan fiyatlarla dikkat çekiyor.

Havaların soğumaya başlamasıyla fiyatların nispeten azalması bekleniyor. Mevsim şartlarının üstünde seyreden hava sıcaklığı denizleri de ısıttı.

Balıklar, sıcak olan deniz yüzeyinden uzak duruyor. Denizin dibine kaçan balıkların avlanamamasından dolayı da tezgâhlarda çeşitlilik azaldı, fiyatlar arttı. Sofraların vazgeçilmezi hamsi ilk günlerde 5-6 liradan satılırken şu an tezgâhta ki fiyatı 15 TL. Hamsinin yanı sıra istavrit ve sardalyanın kilosu 15 TL'den alıcı buluyor. Bursa Tuz Pazarı'nda balıkçılar, balıkların mevsim şartlarının üstünde seyreden hava sıcaklığından dolayı az geldiğini ve pahalı olduğunu belirtti. Pahalı olmasına rağmen balık satışlarında azalma olmadığı görüldü. Balık fiyatları kimisine göre cep yakarken, kimisine göre de oldukça uygun.

FİYATLAR MEMNUN ETMEDİ

Balık tezgahlarındaki fiyatlar tüketiciyi memnun etmedi.

Mevsim şartlarının üstünde seyreden hava sıcaklığı denizleri de etkiledi. Yeterli balık tutulamaması fiyatları yükseltti. En çok tüketilen ve vazgeçilmez olan hamsi 20-25 TL arasında satılırken, çinekop 40 ila 80 TL'ye alıcı buluyor. Tekirin fiyatı 40-70 TL arasında değişirken, sardalya 15 TL'ye, çupra ise 40-45 TL'ye satışa sunuluyor. Öte yandan Mudanya ilçesinde tezgahları süsleyen köpek balığının ise kilosu 50 TL'ye alıcı bekliyor. Balıkçı Zafer Uzun, köpek balığının Marmara denizinde ağlara takıldığını ifade etti.

HABER | Seray SAYGILIOĞLU & İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.