Hava Durumu

Bursa'da BALKANTÜRKSİAD taleplerini Efkan Ala'ya iletti

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), Geçmiş Dönem İçişleri Bakanı, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, AK Parti Bursa Milletvekili, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Efkan Ala ile online toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Berat Tunakan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Vekil Efkan Ala'ya 4 maddelik taleplerini iletti.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2021 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2021 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da BALKANTÜRKSİAD taleplerini Efkan Ala'ya iletti

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu, üyelerinin pandemi döneminde yaşadıkları sıkıntıları üst mercilere aktarmaya devam ediyor. Daha önce de Bursa milletvekilleriyle görüşmeler gerçekleştiren BALKANTÜRKSİAD Yönetimi, son olarak Geçmiş Dönem İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ile video konferans yoluyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, pandeminin birçok sektörü olumsuz etkilediğini, üyeleri ile sürekli irtibatta olup bu konularla ilgili çözümler üretmeye çalıştıklarını ifade etti. Yerel yöneticiler ve siyasilerle sürekli bir araya geldiklerini de aktaran Tunakan, son olarak Geçmiş Dönem İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ile video konferans ortamında bir araya gelerek üyelerinin taleplerini iletti.

4 maddelik talep listesi

Rapor olarak da Vekil Ala'ya sunulan talepler arasında pandemi sürecinde kapanan veya çalışmaları kısıtlanan Restoran, Kafe ve Eğlence sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinin HES kodu uygulaması ile tekrar faaliyete geçirilmesi ve ateş ölçümü ile müşterilerine servisin başlaması, yurt dışında ticari faaliyetleri bulunan ve sık seyahat etme zorunluluğu olan vatandaşlardan belirli bir gün kalma şartıyla ülkemize girişte talep edilen PCR testinin istenmemesi veya bu testin ilgili gümrük geçişlerinde kolay ve hızlı bir şekilde yapılmasının sağlanması, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde verilen servis taşımacılığı hizmetlerinin ücretlendirilmesi ve engelli öğrenciler için ödenen aylık ücretin yüzde 30 oranında iyileştirilmesi ile yurt dışından (özellikle Çin'den) getirilen otomotiv yan sanayi ürünlerinin ülkemizde faturasız satışının engellenmesi konuları yer aldı.

AB fonlarından faydalanılmalı

Taleplerin dışında Efkan Ala ile AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevinden dolayı Balkanlarla olan ilişkilerde iş birliği için yapılabilecekler de konuşuldu. BALKANTÜRKSİAD'ın Balkanlarla Türkiye arasında kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkileri geliştirme adına üstlendiği misyondan bahseden Başkan Tunakan, ticari ve sosyal bağları güçlendirecek adımların atılması anlamında Vekil Efkan Ala ile birlikte hareket etmenin önemine değindi.

Türk iş adamlarının Balkan ülkelerinde yapacağı yatırımlarda Avrupa Topluluğu'nca sağlanacak hibe, kredi ve fonlardan yararlanması gerektiğini de ifade eden Başkan Tunakan, bu konuda çalışmalar yaptıklarından bahsederek Vekil Ala ile de bunları paylaştı.

Efkan Ala'dan birlikte hareket etme vurgusu

BALKANTÜRKSİAD'ın toplantısına katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Geçmiş Dönem İçişleri Bakanı, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, AK Parti Bursa Milletvekili, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Efkan Ala da talepleri not aldığını, kendisine ulaştırılacak raporla birlikte sorunların çözümü için ilgili makamlarla irtibat kuracağını belirtti.

Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevinden dolayı BALKANTÜRKSİAD'ın Balkanlarla olan ilişkisini daha da geliştirme adına birlikte hareket etmek gerektiğini sözlerine ekleyen Efkan Ala, Avrupa Birliği fonlarının önemli olduğunu, bunlardan faydalanmak için gerekenlerin yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.