Hava Durumu

Bursa'da Başkan Aydın muhtarlarla bir araya geldi

Bursa Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, 6 merkez 25 dış mahalle olmak üzere toplamda 31 mahalle muhtarı ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2021 21:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2021 21:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Başkan Aydın muhtarlarla bir araya geldi

Başkan Aydın, Ak Parti İlçe Başkanı Gökhan Ulusu, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Çetin İnci, Orhangazi Buski Müdürü Rafi Demirel, Belediye Başkan Yardımcısı, Meclis üyeleri ve Belediye birim müdürleri ile birlikte Orhangazi Belediyesi meclis salonunda bir araya gelerek, tüm mahalle muhtarlarının tek tek dinleyip bugüne kadar yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, " Merkez ve dış mahallelerimizin bugüne kadar talep edilen ve yapılan çalışmalarını tüm muhtarlarımıza bilgilendirme olarak dosyalarını teslim ettik. Başkan Aydın, Bugün sözün sahibi sizlersiniz. Pandemi süreci içerisinde uzun bir aradan sonra ilk defa bir araya geliyoruz. Bu pandemi koşullarını da göz önünde bulundurarak söz sahibi sizlerin taleplerini ve istekleriyle başlayalım dedi.

Merkezi ve yerel yönetimin muhatapları burada

Muhtarlarımızın mahallerinde yaşadıkları sorunları, talepleri ve isteklerinin hem merkezi hemde yerel yönetim olarak muhatapları buradadır. Bizlerin tek bir amacı ve gayesi vardır İlçemizde mahalle ayırt etmeksizin öncelikli olarak taleplerin biran önce hangi kurum ve kuruluş olursa olsun yerine getirmesi için çaba göstermeliyiz. Pandemi süreci içerisinde pek sık bir araya gelemediğimiz muhtarlarımız ile her ihtiyaç halinde bir telefon kadar yakın olduğumuzu her zaman hissettirdik. İlçemizin her karışı bizim için çok değerlidir, Zeytinimiz ile Turşumuz ile Çilek'imiz ile ve birçok ürünlerimiz ile her mahallemizi tanıtım noktasında markalaşma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Kırsal mahalle statüsü 2022'ye kadar uzatıldı, Bizler bu sürecin takipçiyiz ve hangi mahallemiz bu şartları yerine getiriyorsa bu konuda mahallerimizi kırsal mahalle statüsüne taşıyacağız. Bu konuda Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalışmalarımız sürüyor. Dış mahallemizde okulların birleşmesiyle birlikte 14 tane okulumuz şuan kullanım dışı kalmıştır. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyemizin bir çalışması vardır. Atıl ve kullanılmayan bu okullar için tamirat ve tadilatları yapılarak kullanım alanları ile ilgili çalışmalarımız olacaktır. Düğün salonu veya kahvaltı salonu gibi birkaç farklı amaçla kullanıma açmayı hedefliyoruz.

Hedefimiz Her Mahalleye Doğalgaz

Gedelek, Yeniköy, Fatih, Çakırlı ve Örnekköy 'de doğalgaz çalışmalarımız tamamlanmıştır. Hedefimiz bu dönem tüm mahallerimize doğalgazı ulaştırmaktır. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. İlçemizin diğer en büyük kanayan yarası olan Batçık konusudur. Geçtiğimiz hafta Milletvekilimize yaptığımız sunumlar içerisinde en önemli sorunumuz olan batçık sorunun çözme konusunda ciddi somut adımlar attık.

Tüm muhtarlarımız tek tek dinledik mahallemizde öncelikli olarak yapılması planlananları taleplerimizi notlarımız arasında alarak çözüm noktasında gerek merkezi gerek büyükşehir belediyemiz gerekse belediyemiz tarafından tüm talepleri yerine getirme noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizimle alakalı yâda değil tüm konuları ele alarak gerekli ilgili kurum ve kuruluşlara ileterek konuların takipçisi olacağız. Muhtarlarımızın taleplerini isteklerini ilgili müdürlüklerimiz ile birlikte çalışma içerisinde olacağız ve Merkezi Hükümetimizin destekleri, Büyükşehrimizim destekleri ve Belediyemizin destekleri ile muhtarlarımız tüm taleplerini ve isteklerini çözeceğiz "dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.