Hava Durumu

Bursa'da belediye başkanı borçluları böyle teşhir etti

Bursa'nın Karacabey İlçesinin Bağımsız Belediye Başkanı Ergün Koç, belediyeye kira borcu bulunan aralarında Ak Parti ve DSP'nin de yer aldığı kuruluş ve kişileri, sosyal paylaşım sitesinden teşhir etti. Koç bu kararı, "Devlet adına cömertlik olmaz" düşüncesiyle aldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2013 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2013 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da belediye başkanı borçluları böyle teşhir etti

Karacabey'de, ikinci dönem Ak Parti'den seçimlere girip kazanan ve daha sonra hakkında açılan davalar nedeniyle, görevden alınması konuşulurken Ergün Koç, bir yıl önce partiden istifa ederek görevini bağımsız olarak sürdürmeye başladı. Ergün Koç, gecikme faizleriyle toplam 702 bin 45 TL olan kira borcunu ödemeyen, aralarında Ak Parti ve DSP ilçe teşkilatının da bulunduğu 30 kişi ve kuruluşu sosyal paylaşım sitesinden teşhir etti. İlan edilen listeye göre, gecikme faiziyle birlikte AK Parti'nin 25 aylık kira bedeli olarak 18 bin 750, DSP'nin ise 24 aylık kira bedeli olarak 8 bin 250 lira borcu bulunuyor


PARAYI MUTLAKA ALACAĞIZ

Alacaklarının takipcisi olacağını söyleyen Belediye Başkanı Ergün Koç, "Devlet adına cömertlik olamaz" dedi. Borcunu ödemeyenler hakkında icra işlemi başlattıklarını söyleyen Ergün Koç, “Belediyemiz mülkiyetinde olan ve kiraya verilen taşınmazlara ilişkin bazı kiracılarımızdan kira bedellerini tahsili konusunda sıkıntılar yaşanmakta. Bu alacaklar için her türlü icrai, adli ve idari işlemler sürdürülmektedir. Buna rağmen kira bedellerini ödemeyen kişi ve kuruluşların listesini sosyal paylaşım sitesinde halkımızın bilgisine sundum.

Yazılı ve sözlü ihbara rağmen paralarını borcunu ödemeyenlerden paranın tahsisini mutlaka gerçekleştireceğiz" dedi. Belediye Bakanı Koç, su borcunu ödemeyen veya kaçak su kullanan mükelleflerin tesbit edildiğini, 6 aydan fazladır borcunu ödemeyenlerin sularını ise bu haftadan itibaren keseceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.