Hava Durumu

Bursa'da bilim serüvene dönüşecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli atılan Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2012 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2012 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da bilim serüvene dönüşecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 12 bin metrekare alan üzerine inşa edilen ve gerek teknolojik donanımı gerekse mimarisiyle Türkiye'ye örnek olacak Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin önümüzdeki yıl TÜYAP Fuar alını yanındaki yerinde hizmete gireceğini söyledi.

Toplumun bilimsel algısını geliştirmek ve geleceğin bilim adamlarının yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin asıl binası 12 bin metrekarelik inşaat alanı ve 3 bin 400 metrekarelik deney düzeneği alanıyla hizmet verecek. 2013 yılında hizmete açılması planlanan merkez, Orbit modeli esas alınarak tasarlanmış olup mimari değer taşıyor. Başta 6-14 yaş aralığındaki çocuklar olmak üzere herkesin ilgisini çekecek bir alan olacak Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde deney düzeneklerinin yanı sıra simülasyon cihazları ve planetaryum da bulunacak. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin Merinos Yerleşkesi ise yaklaşık 100 deney düzeneği ve 2 özel tasarım galerisiyle 2 bin 500 metrekarelik alanı kapsıyor. Çocukların ilgi duydukları bilim kulüplerine üye olabilecekleri merkezde seminer ve konferans yapılabileceği, bilimsel şovların sergilenebileceği sahne alanı bulunuyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.