Hava Durumu

Bursa'da bir aile dramı! Çadırda aç susuz yaşam

İş ve ekmek umuduyla Bursa'ya gelen Kastamonulu aile naylon çadırda yaşam mücadelesi veriyor. Çadır geceleri soğuk gündüzleri ise aşırı sıcak. Baba Erdoğan Heyder iş umuduyla geldikleri kentte büyük mağduriyetler yaşadıklarını söyledi. Bursa'da umduklarını bulamayan 8 yaşındaki Ceylan ile 7 yaşındaki Baran'ın çadırda ki hayatı görenlerin yüreğini burkuyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2015 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2015 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da bir aile dramı! Çadırda aç susuz yaşam
Kastamonu'dan iş bulmak ve köylerindeki evin akan çatısını yaptırmak amacıyla Bursa'ya gelen Heyder ailesi Bursa'da umduğunu bulamadı. Yaklaşık iki hafta önce iş bulmak için şehre gelen aile çadırda yaşam mücadelesi veriyor. Yıldırım ilçesinde kurdukları naylon çadırda, elektriksiz, susuz ve tuvaletsiz şekilde vatandaşların yardımıyla hayat mücadelesi veren aile, uzanacak bir el bekliyor.

Baba Erdoğan Heyder (40) Kastamonu'dan iki hafta önce Bursa'ya çalışmak için ailesiyle geldiğini belirterek, "Ben her sene çalışmak için buraya geliyordum. Bu yıl iş bulamadım. Ayrıca astım rahatsızlığım çıktı. Memlekette bakkala borçlandık, başka yerlere borçlandım. Çalışıp borçlarımızı ödemek için buraya geldik. Memlekette de her hangi bir gelirimiz yok. Bu sene iş bulamadık zor, perişan durumdayız. Geçen senelerde çalıştığımız yerlerde bağ bahçe içinde bize kalacak yer gösteriyorlardı. Ama bu yıl iş bulamayınca çadırda kaldık." dedi.




Çadırda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Heyder, "Çadırda gece soğuk, gündüz çok sıcak oluyor. Ancak mecbur katlanıyoruz. Çocukları da okuldan alıp getirdik. Borç yüzünden köye gidemiyorum, evin çatısı akıyor onu yaptıramadım. Buraya geldik beş on kuruş kazanalım da borçlarımızı ödeyelim, çatımızı yaptıralım akmasın diye ama işte bulamadım." şeklinde konuştu.

Daha önce geldiklerinde inşaatlarda, bağ ve bahçelerde çalıştığını anlatan Heyder, şunları söyledi: "Ancak şu anda sağlığımı da kaybettim. Astım, nefes darlığı var. Bizim tek isteğimiz şu çocuklara bir oda da olsa kalacak bir yer. Şu çocuklar burada perişan oldu. Borçlarım var, köye gidemiyorum. İşte bulamadım."

YEMEĞİ BULUNCA YAPIYORUZ BULAMAYINCA İDARE EDİYORUZ

Anne Melahat Heyder ise hayatın burada çok zor olduğunu dile getirirken, şunları kaydetti: "Burada her şey sıkıntı, elektrik yok, ışık yok. Bizde kendi memleketimizde kalmak istiyoruz ama iş olmadığından, her hangi bir gelirimiz olmadığından dolayı oradan buraya gelip düştük, ne yapacağımızı şaşırdık. Suyu yandaki fabrikalardan alıyoruz, yemekleri ise bulunca yapıyoruz, bulamayınca da idare ediyoruz."

OKULU BIRAKIP BABALARIYLA GELMİŞLER

Ebeveynleriyle birlikte Bursa'ya gelmek zorunda kalan Baran ve Ceylan da zor şartlar altında yaşamaya çalışıyor. Ceylan Bursa'ya geleceği için okulu bırakmak zorunda kalmış. Okumak istediğini dil getiren Ceylan, "Okul iyiydi ama bura iyi değil. Ben okumak istiyorum ama burada okul yok." Dedi. Minik Baran ise en büyük isteğinin bisiklet olduğunu ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.