Hava Durumu

Bursa'da BUMEP sertifikaları dağıttı

Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara bilgisayar kullanmayı öğretmek için başlattığı ‘Bursa Mobil Eğitim Projesi’nde (BUMEP) bu yıl 3 bin 222 kursiyer sertifika aldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2013 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2013 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da BUMEP sertifikaları dağıttı

Meslek edindirme kurslarıyla binlerce vatandaşlara yeni ufuklar açan Büyükşehir Belediyesi, önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı Bursa Mobil Eğitim Projesi’nin (BUMEP) meyvelerini de toplamaya devam ediyor. Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika töreninde açıldığı günden bugüne kadar toplam 6 bin 125 kişinin eğitim aldığı BUMEP’in 3. döneminde de kurslara katılarak bilgisayar kullanımını öğrenen ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan 3 bin 222 kursiyer sertifikalarını Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ’ın elinden aldı. Annelerin çocuklarının eğitimine daha fazla katkı sağlayabilmelerini hedef alan projenin 3. döneminde 74 mahallede yaşayan 16 yaş ve üzeri kadınlar, 10’ar bilgisayarla donatılan 10 adet otobüsün ayaklarına getirdiği eğitimlerden ücretsiz yararlandı.

BUMEP kursiyerlerinden 72 yaşındaki Saadet Erkoç, kursiyerler adına yaptığı konuşmada, vatandaşları mali sıkıntıya sokmadan verilen hizmetten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Emirsultan Mahallesi kursiyerlerinden 39 yaşındaki Nurten Akyüz Yılmaz ise bilginin öneminde değinerek, kursiyerlere hem teknolojiyi yakından izleme hem de sosyal anlamda kendilerini geliştirme fırsatı sunan Başkan Altepe’yi çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Projenin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesine destek veren mahalle muhtarlarından Siteler Mahalle Muhtarı Selma İncesu, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Büyükşehir’ oluşunun 26. yılında Başkan Altepe’ye ‘En Çalışkan Büyükşehir Belediye Başkanı’ plaketini verdi. Plaketi, Başkan Altepe adına Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ aldı.

Küçükbalıklı Mahallesi Muhtarı Mustafa Mehmet Öztürk ise Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına işaret ederek, güzel hizmetlerini halkın ayağına kadar götüren Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, kursiyerlere sertifikalarını verirken, “Türk milleti asil ve soylu bir millet. Ancak daha eğitimli olunması gerekiyor. Hepimiz daha çok okumalı, kendimizi geliştirmeliyiz. Annelerin kendilerini geliştirmeleri, çocuklara da örnek oluyor. BUMEP kurslarına katılanlar, çocuklarına örnek oluyor” dedi.

Bursa’nın artık dünyaya açılan bir şehir olduğunu ifade eden Karadağ, “Dün hayal edilemeyenleri bugün yapıyoruz. Bugüne kadar BUMEP’te 6 binden fazla kişi kurs gördü, 11 bin kişi de eğitim almak için sırada bekliyor” şeklinde konuştu.

Başkanvekili Karadağ, kursiyerlere sertifikalarını takdim etti. Karadağ, ayrıca Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat ile birlikte kura çekerek, laptop ve tablet bilgisayar kazanan kursiyerlere de hediyelerini verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.