Hava Durumu

Bursa'da büyük dönüşüm!

Bursa'da 191 sitedeki 8 bin daire, kentsel dönüşüme girdi. Başkan Altepe, bitişik nizam binalarda da ada bazında dönüşüm başlayabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2017 05:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2017 05:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da büyük dönüşüm!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın Türkiye'ye örnek gösterildiğini belirterek, "Neden Nilüfer sorusu soruluyor. Osmangazi ve Yıldırım'da da dönüşüm bekleyen yerler var. Bitişik nizamlarda ada bazında dönüşüm yapılabilir. Bu konuda yer sahipleri istekli olmalı" dedi. Dönüşüm bekleyen bin 76 mahallenin bulunduğunu dile getiren Başkan Altepe, "Belediye bir dönemde bir mahalleyi yetiştiremez. Arsa, yer, bina vatandaşın. Bu işin pazarlığını yapacak, inşaatı yapacak olan yapımcı firmalar ve vatandaş. Belediye de destek veriyor" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, meclis kararla hayata geçirilen 0,50 emsal artışının iyi bir oran olduğunu, dönüşüm için bina ve arsa sahiplerinin harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Kentsel dönüşüm için 191 sitede inşaatın başladığını, 2000 yılından önce yapılan binaların büyük bir bölümünde sıkıntı olduğunu belirten Başkan Altepe, "Depremin ne zaman olacağı belli değil. Vatandaş; acaba birisi gelip benim evimi dairemi yapacak mı? diye bekliyor. Devlet ve belediyeyi bekliyor. 1076 mahallemiz var. Bir belediye bir dönemde bir mahalleyi yetiştiremez. Bir mahallede 10 bine yakın daire var. 0,50 emsal artışı iyi bir oran. Vatandaşın harekete geçmesi için biz verdik bunu. Arsa, yer, bina vatandaşın. Bu işin pazarlığını yapacak, inşaatını yapacak olan yapımcı firmalar ve vatandaş. Belediye de destek veriyor" dedi.

İLAVE EMSAL TEŞVİKİ

Vatandaşın gayretini artırmak için her türlü desteği verdiklerine dikkat çeken Altepe, "Yenilenmesi gereken, çaresiz bir kooperatife girerek daire sahibi olmuş, ömür boyu çalışıp daire sahibi olmuş kişilere ilave emsal de verebiliyoruz" diye konuştu. Dönüşüme ilk Nilüfer Sitesi'yle başladıklarını hatırlatan Altepe, "18 bloklu olan site 6 bloka düştü. Binalar yükseldi yeşil alan miktarı arttı. Otopark arttı. Süreç 3 yıla yaklaştı. İnşaat 3-4 ayda bitecek. Neden Nilüfer'de kentsel dönüşüm yapılıyor soruları soruluyor. Osmangazi ve Yıldırım'da da vatandaşların istekli olması gerekiyor. Altıparmak, Kurtuluş Caddesi gibi bölgelerde bitişik nizamda da ada bazında hareket etmek lazım. Ada bazında gelip 60-70 bina yapılabilir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.