Hava Durumu

Bursa'da cami imamının topladığı yardım paraları FETÖ'ye gitmiş

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında meslekten ihraç edildikten sonra tutuklanan cami imamı O.K. ile ilgili yürütülen tahkikatta, yardım paralarının örgüte aktarıldığı iddialarına yönelik detaylara yer verildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2017 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2017 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da cami imamının topladığı yardım paraları FETÖ'ye gitmiş

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 28 Şubat'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 11 eski müftülük çalışanından tutuklanan 5'i arasında yer alan imam O.K, savcılıktaki sorgusunda, FETÖ'nün ByLock'tan önce örgüt üyeleri arasında iletişimi sağlamak için Cacao adlı programını kullandığını belirtti.

FETÖ üyesi başka bir imam hatibin telefonunda Cacao programını gördüğü kaydeden O.K, ne olduğunu sorduğunda internetten ücretsiz görüşmeler yapılabildiği yanıtını aldığını ifade etti. "Ben de istediğimi söyledim. O da bana herkesi arayamayacağımı, sadece telefonunda bu program bulunan kişileri arayabileceğimi söyledi. Ben de istediğimi söyleyince indirdik programı. 10 gün kadar kullandım sonra telefonumu yavaşlattığı için sildim." iddiasında bulunan O.K, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

O.K. hakkında savcılıkça hazırlanan ve zanlının tutuklanması istemiyle gönderildiği mahkemeye sunulan tutanakta bazı tespitlere yer verildi.

Zanlı O.K'nin, FETÖ ile ilişkili bir dershaneye giderek üniversiteyi kazandığı, öğretmenlerinin yardımıyla Bursa'daki örgüte ait evlerde kaldığının saptandığı gibi bilgiler içeren dosyada, kendisine verilen kurban hedefini tutturmak için gayretle çalıştığı, buradan sağlanan gelir ile hayırseverlerden ihtiyaç sahibi öğrenciler için topladığı yardım paralarını örgüte aktardığının belirlendiği aktarıldı.

Bank Asyayı diğer finans kuruluşlarından ayrı tutarak buradan krediyle ev almanın caiz olduğunu söylediği öne sürülen O.K. ile ilgili hazırlanan dosyada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Bu yapıya ait bir erkek öğrenci yurdunun 2015'teki mezuniyet programına gittiğinde örgüt elebaşının bizzat Osmanlıca el yazısıyla 'Fedakarlık ya Hu', altında ise '2015 Hamle Yurdu Hatırası' yazılı çerçeveli bir tablonun hediye edilerek FETÖ ile ilişkisinin tescillendiği de belirlenmiştir. FETÖ üyesi imamın, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, kendisine müftülük tarafından sela okuması yönünde talimat verildiği halde, hasta olduğunu söyleyip sela okumadığı öğrenilmiştir. Ancak caminin önünde toplanan kalabalığa, 'Gelin camiye size namaz kıldırayım, teheccüd namazı kılalım, milletimize ve devletimize dua edelim, ortam çok karışmış mahallede ve camide galeyana gelmeyin.' dediği anlaşılmıştır."

Bank Asyada 8'i aktif 21 hesap

Dosyada, "İlgili kurumlardan gelen evraklar ve konuya ilişkin birbirini doğrulayan tanık beyanlarıyla şüphelinin, konuyu destekler nitelikteki açıklamaları göz önüne alındığında, 17-25 Aralık'tan sonra Bank Asyadaki para hareketleri, İnayet Emekli Din Görevlileri Derneği yönetim kurulu üyeliği ve darbe girişimi sonrası çocuğunun örgüte bağlı okulda kapatılıncaya kadar okuduğu göz önüne alındığında, görevlinin 15 Temmuz darbe girişimine kadar FETÖ/PDY'ye aidiyeti, iltisakı ve irtibatının sabit olduğu görülmüştür." ifadeleri yer aldı.

Hakkındaki "terör örgütü üyeliği" iddialarını kabul etmeyen ancak kapatılmadan önce Bank Asyada 21 ayrı hesabı bulunduğu belirlenen O.K'nin, bu hesaplardan 8'ini aktif kullandığı da tespit edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.