Hava Durumu

Bursa'da çevre koruma için eğitim seferberliği

Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanabilir kent olması hedefiyle çevre yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, yeni neslin çevre konusunda daha bilinçli ve donanımlı olması amacıyla okullarda eğitim seferberliği başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2015 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2015 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da çevre koruma için eğitim seferberliği
Kişi başına düşen yeşil alan miktarının artırılmasından, dere ıslah çalışmalarına, alt yapı yatırımlarından atık yönetimi eylem planına ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, bu yatırımların sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla eğitim çalışmalarına ağırlık veriyor.

Yeni neslin çevre konusunda daha duyarlı olması amacıyla okullarda adeta eğitim seferberliği sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 2014-2015 eğitim döneminde İnegöl, Yenişehir, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan, Keles, İznik ve Orhangazi ilçelerindeki toplam 29 okulda yaklaşık bin öğrenciye ulaştı. Öğrencilere, konunun uzmanları tarafından geri kazanım, su kirliliği, hava kirliliği ve alınması gereken önlemler gibi birçok konuda görsel materyallerle destekli olarak eğitim verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yatırımların kalıcılığının ancak eğitimle sağlanabileceğini belirterek, özellikle çevre konusunda daha duyarlı ve bilinçli bir toplum oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Bir taraftan daha sağlıklı bir çevre için yatırımlarını aralıksız sürdürürken, diğer taraftan da Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri aracılığıyla eğitim çalışmalarına da devam ettiklerini vurgulayan Başkan Altepe, merkeze yeni bağlanan ilçeler başta olmak üzere Bursa genelinde eğitim çalışmalarının önümüzdeki eğitim döneminde de artarak devam edeceğini vurguladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.