Hava Durumu

Bursa'da çiftçiler sulama sorununa çözüm bekliyor!

Yenişehir'de Boğazköy Barajı ile Yeraltı Sulama Projeleri'nden yararlanamayan çiftçiler, kendileri için alternatif çözüm üretilmesini bekliyorlar. Arazileri, 2 sulama projesinin dışındaki bölgelerde bulunan çiftçiler, modern sulama yöntemlerini kullanmak istiyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2019 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2019 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da çiftçiler sulama sorununa çözüm bekliyor!

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, 3 yıl önce hizmete sunulan Boğazköy Barajı'yla 116 bin dönüm, Yeraltı Sulama Projesi'yle ise 55 bin dönüm arazinin suya kavuşturulduğunu hatırlattı. Aktaş, bu projelerin kapsamadığı bölgelerdeki çiftçilerin kendi olanaklarıyla kurdukları sulama sistemleriyle tarımsal faaliyetlerini sürdürdüklerine dikkat çekti. İnşa edilecek 800'er tonluk su depolarının soruna köklü çözüm getireceğine inandıklarını anlatan Aktaş, "Yeraltından pompayla çekilecek sular, bu depolarda toplanıp hatlarla tarlalara ulaştırılabilir. Bir depoyla 10 bin dönüm arazi rahatlıkla sulanabilir. Çevre illerde bu yöntemin örnekleri var" dedi.

Çiftçilerin kendi olanaklarıyla kurdukları sulama sistemlerinin yüksek maliyetin yanı sıra yoğun işgücü gerektirdiğini vurgulayan Aktaş, konunun mercek altına alınmasını beklediklerini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.