Hava Durumu

Bursa'da çıkan olaylarda 4 gözaltı

Bursa'da BDP'lilerle onlara tepki gösteren grup arasında 3 gündür yaşanan olaylarda 4 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2012 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2012 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da çıkan olaylarda 4 gözaltı

Bursa'da BDP'lilerin geçtiğimiz günlerde cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla yürümesi üzerine çıkan olaylar 3 gündür devam ediyor. Dün gece çevik kuvvet ekiplerinin de desteğiyle mahalleye giren güvenlik güçleri kendilerine taş atan gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Yaşanan olaylarda 4 kişi gözaltına alınırken polis ekipleri gece boyunca mahallede nöbet tuttu. Olayların sabah saatlerinde de devam etmesi ihtimali üzerinde duran polis ekipleri tedbiri elden bırakmadı. Mahalle de sürekli devriye gezen polis ekipleri şüpheli şahıslar üzerinde çalışma yaparken, olaylara karışan şüphelilerin kimlik tespitlerinin devam ettiği bildirildi. Polise taş atan ve mahalle sakinlerinin araçlarıyla evlerine zarar veren zanlıları yakalamak için polis ekipleri titiz bir çalışma sürdürüyor.

Dün gece iki grup arasında yaşanan 5 saatlik çatışmanın birçok vatandaşın evlerinin önüne bıraktığı araçları hasar gördü. Olaylarda 1 minibüs ateşe verilirken yaklaşık 8 araç ise kullanılamaz hale geldi. Taş ve sopalarla vatandaşların araçlarına ve işyerlerine saldıran zanlılar, markette bulunan kasalardaki paraları da çaldı.
Sabah saatlerinde Yavuzselim Mahallesi'ne giden belediye ve emniyet görevlileri hasar tespit çalışması yaptı. Olaylarda çok sayıda ev ve işyerinin camları kırılırken, bir sağlık kabini de hasar gördü.

Çevik Kuvvet hazır bekletiliyor
Olayların büyümesinin ardından mahallede çevik kuvvet ekipleri de hazır bekletiliyor. Ara sokaklarda toplanarak BDP Yıldırım İlçe Binası'na yürümek isteyen gruplar ise polisin müdahalesi sonucu engellendi. Polis, grupların birleşerek bir araya gelmesini engellemek ve olası bir kalabalık yürüyüşe müdahale etmek için çevik kuvvet ekiplerini mahallede hazır bekletiyor.

Temizlik başladı
Dün gece yaşanan olayların ardında kaldırım taşlarını yerinden söken zanlılar işyerleri camlarını kırarak olay yerinden kaçmayı başardı. Sabah saatlerinde işyerlerine gelen esnaf korkunç manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, camları kırılan vatandaşlar belediye ekiplerini yardımıyla dükkanlarını temizledi. Yola atılan taş ve sopalar da belediye ekipleri tarafından temizlendi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.