Hava Durumu

Bursa'da çocuklara satrancı sevdiren adam

Bursa'da 3 kez Satranç Olimpiyatlarına katılan, Türkiye Birinci Satranç Ligi'nde 3 kez şampiyon olan ve Eczacıbaşı Satranç Takımı'nın kaptanlığını yapan ve bugüne kadar 5 farklı satranç kitabı yazan eski milli oyuncu ve FIDE Ustası Selim Gürcan, nam-ı diğer 'çocuklara satrancı sevdiren adam' satranç üzerine üç yeni kitap çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2021 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da çocuklara satrancı sevdiren adam

Dünyada yıllarca satranç denilince akla ilk olarak Rusya geliyordu. Ancak bu tablo hızla değişiyor. 10 yaş altında Türkiye'nin pek çok dünya birincisi çıkardığını söyleyen ve "10 yıl sonra Türkiye, satrançta Rusya seviyesine gelecek, belki de onları da geçeceğiz" iddiasında bulunan Türkiye Satranç eski milli oyuncusu ve FIDE Ustası Selim Gürcan, nam-ı diğer 'çocuklara satrancı sevdiren adam' satranç üzerine üç yeni kitap çıkardı.

3 kez Satranç Olimpiyatlarına katılan, Türkiye Birinci Satranç Ligi'nde 3 kez şampiyon olan ve Eczacıbaşı Satranç Takımı'nın kaptanlığını yapan Bursa'nın satrançtaki gururu Selim Gürcan, çocuklara satrancı daha çok sevdirmek ve öğretmek için "Çocuklar İçin Satrançta Ustalık Kursu", "İtalyan Açılışı" ve "İspanyol Açılışı" isimli üç kitap hazırladı.

SATRANÇ ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNİ SAĞLAR

Bugüne kadar 5 farklı satranç kitabı da bulunan Bursalı satranç hocası Selim Gürcan, "Yetenek tüm spor dallarında başarı için son derece önemlidir. Satranç başarısında da yeteneğin payı yüksektir. Ancak unutmamak gerekir ki sadece yetenek ile başarı sağlamak olanaksızdır. Başarı için yeteneğin dışında olması gereken bazı unsurlar vardır. Satranç oyunu çocuk eğitimindeki olumlu etkileri, sosyal hayatın paylaşılmasına katkıları, çevre ile iletişim kurmanın bir aracı olması, sorun çözme becerisi kazandırması, zamanı kullanma yetisini artırması ve entelektüel bir uğraş olması nedeniyle bu sporu tercih eden tüm çocukları başarılı kabul etmek gerekir" dedi. Gürcan, üç kitabın ortak özelliği satranç takımına gerek olmadan kitaptan takip edilebilmesi olduğunu söyleyerek, "Çocuklar İçin Satrançta Ustalık Kursu kitabı satranç oynamayı bilen ama genel strateji ve taktiklere hakim olmayan öğrencilere yönelik, İtalyan Açılışı ve İspanyol Açılışı ise kitapları yine satranç tahtası açmadan takip edilebilen ve önemli açılışların fikirlerini örnek oyunlarla anlatan kitaplardır" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.