Hava Durumu

Bursa'da çocukların maskeleri Başkan Taban'dan

Bursa İnegöl Belediyesi, 5-10 yaş aralığındaki çocuklar için onların yüz hatlarına uygun büyüklükte üzerlerinde çizgi karakterlerin yer aldığı maskeler hazırladı. Belediye Alper Taban, çocukların izin saatinde maskeleri parkta miniklere dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2020 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2020 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da çocukların maskeleri Başkan Taban'dan

Koronavirüs sürecinde maske konusunda ciddi çalışmalar ortaya koyan İnegöl Belediyesi, normal maske üretiminde seri üretime geçip günlük 20 bin maskeye ulaştı. Bunun yanı sıra geçtiğimiz hafta işitme engelliler için de ön yüzeyi şeffaf olacak şekilde dudak okumaya elverişli maskeler üretilerek işitme engelli bireylere dağıtılmıştı. İnegöl Belediyesi bugün de çocuklar için özel maskeyle sahaya indi.

ÇOCUKLARA ÖZEL MASKE

Belirli günlerde çocuklara yönelik uygulanan sokağa çıkma serbestisinde miniklerin kendilerine uygun maskeler takmaları için 5-10 yaş aralığındaki çocuklar için yüz hatlarına uygun büyüklükte maskeler üretildi. Çizgi karakterli renkli kumaşlardan yapılan maskeler, İnegöllü çocukların ilgi odağı oldu. İnegöl Belediyesi'nin maske dağıtım noktalarında bugün dağıtılmaya başlayan maskeler, Belediye Başkanı Alper Taban tarafından da parkta çocuklara dağıtıldı.

KONTROLLÜ ŞEKİLDE HAYAT DEVAM EDİYOR

Heykel arkasındaki yeşil alanda aileleriyle birlikte eğlenen çocukları ziyaret eden Başkan Taban, 0-5 yaş aralığındaki çocuklara çikolata ikram etti. 5-10 yaş aralığındaki çocuklara da maske verdi. Çocuklar ve aileleriyle sosyal mesafe kuralına uyarak iletişim kurup fotoğraf çektiren Taban, burada bir açıklama da yaptı. Taban, "4 günlük sokağa çıkma yasağı bitti ve bugün yeniden normal hayata başladık. Allah nasip ederse birkaç gün sonra da arife ve ramazanı yaşayacağız. Ben tüm ilçe halkımızın ramazanı şerifini ve ramazan bayramını tebrik ediyorum. Bugün de biliyorsunuz 0-14 yaş aralığındaki çocuklarımızın 11.00 ile 15.00 arasında sokağa çıkma serbestliği vardı. Bizler de hem onları görelim, halini hatırını soralım ve beraberinde çocuklarımız için ürettiğimiz özel maskelerimizi dağıtalım istedik. Onlar da küçük yaşta bu bilince ersinler düşüncesiyle bugün Kuğulu Park bölgesindeyiz. Yeşil alanda çocuklarımız gönüllerince vakit geçiriyorlar. Çok sınırsız bir imkana sahip değiliz ama kontrollü bir şekilde de hayatın devam etmesi gerekiyor. Bundan ötürü çocuklarımız, evlatlarımız anne babaları ve arkadaşlarıyla vakit geçiriyorlar" dedi.

GAYRETLERİ BOŞA ÇIKARMAYALIM

Salgın sürecinin en kısa sürede atlatılması temennisinde bulunan Taban, şöyle devam etti: "İnşallah biran önce bu süreçten kurtulacağız. Bu bizim çaba ve gayretlerimize de bağlı. Sağlık çalışanlarımızın çok büyük gayretleri var. Bu gayretlerin boşa çıkmaması adına her birimizin daha bilinçli hareket ediyor olması gerekiyor."

"Biliyorsunuz arkadaşlarımız geçtiğimiz günlerde normal maskelerimizin yanı sıra işitme engelli bireyler için derinlikli ve ön yüzeyi şeffaf maskeler üretti. Bugün de 5-10 yaş aralığındaki çocuklarımız için onların yüz hatlarına uygun şekilde takabilecekleri renkli görsellerin de bulunduğu maskeler ürettiler. Onları çocuklarımıza dağıtıyoruz. Arkadaşlarıma emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.