Hava Durumu

Bursa'da çok sayıda öğrenci hastanelik oldu!

Bursa'da bir okulda teneffüse çıkan öğrenciler, nereden geldiği bilinmeyen gazdan etkilendi. Çok sayıda öğrenci çevre hastanelere sevk edildi. Öğrencilerin hastanelik olmasına Özel Harekat ve Çevik Kuvvet'in eğitim poligonunda yaptığı biber gazı denemesinin yol açtığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2019 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2019 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da çok sayıda öğrenci hastanelik oldu!

Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi'ndeki Meral-Muammer Ağım Ortaokulu'nda bazı öğrenciler, rahatsızlandı.

Kötü kokuyla birlikte nefes darlığı ve kusma şikayetleri görülmeye başlandı. Okul yetkililerinin ihbarı üzerine ambulanslar sevk edildi. Rahatsızlanan öğrencilerden 9'u Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne, 10'u Bursa Şehir Hastanesi'ne, 8 öğrenci ve 1 öğretmen ise Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Öğrencilerin herhangi bir gazdan etkilenmiş olabileceği üzerine okula AFAD ekipleri çağrıldı. Okulda incelemelerde bulunan AFAD ekipleri ölçümlerini tamamlarken ilk belirlemelere göre herhangi bir gaz ya da kimyasala rastlamadı.

Yaşanan olayın ardından okuldaki tüm öğrenciler evlerine gönderildi.

OKULDAN AÇIKLAMA

Okuldan yapılan açıklamada, "AFAD ile yapılan görüşme sonucunda, Emniyet Müdürlüğü atış poligonunda fazla atış yapılmasından kaynaklı bir barut kokusu olduğu ve yapılan ölçümlerde hayati bir durum olmadığı bilgisi alınmıştır. Okulumuzda gerekli tedbirler alınmış olup, endişe edilecek bir durum söz konusu değildir." ifadeleri kullanıldı. Öte yandan öğrencilerin hastanelik olmasına Özel Harekat ve Çevik Kuvvet'in eğitim poligonunda yaptığı biber gazı denemesinin yol açtığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.