Hava Durumu

Bursa'da Cuma özlemi parkları doldurdu

Korona virüs tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinden bu yana geçici olarak faaliyetlerine ara veren camiler, haftalar sonra cemaatle buluşurken, Bursa'da Cuma namazı hasreti çeken vatandaşlar, camilerin yanı sıra namazgah olarak hazırlanan meydan ve parklara akın etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2020 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2020 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Cuma özlemi parkları doldurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısında 29 Mayıs Cuma gününden itibaren öğle, ikindi ve cuma namazlarının cemaatle kılınabileceğinin açıklanmasının ardından, Bursalılar adeta ilk Cuma namazına akın etti.

Müftülük tarafından belirlenen camilerde temizlik, dezenfeksiyon, bakım ve onarım işlemlerini yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi, namazgah olarak hazırlanan park ve bahçelerde de namaz öncesi her türlü tedbiri aldı.

Alanlara el dezenfektan üniteleri yerleştirilirken, tek tek ateşleri ölçülen vatandaşlara maske ve tek kullanımlık seccade dağıtıldı. Vatandaşlar haftalar sonda ilk kez Cuma namazı kılmanın coşkusunu yaşadı.

100 yıl sonra ilk Cuma

Hüdavendigar Kent Parkı, Merinos Parkı ve Orhangazi Parkı ilk Cuma namazında adeta vatandaşların akınına uğradı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, namazını Yıldırım Beyazıt´ın komutanlarından Umurbey tarafından 1400´lü yıllarda yaptırılan ve Osmanlı orduları tarafından sefere gidişle gelişlerde ibadet ve toplanma yeri olarak kullanıldığını tarihi namazgahta kıldı.

Son yıllarda cenaze namazları ve teravih namazlarında kullanılan tarihi namazgahta en son Cuma namazı yaklaşık 100 yıl önce kılınırken, bir asır sonra Bursalılar Cuma namazını tarihi alanda kılmış oldu.

Bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda haftalar süren Cuma özleminin sonra erdiğini hatırlatan Başkan Aktaş, "İstanbul'un fethinin sene-i devriyesinde bu mutluluğu yaşıyoruz. Ben bu vesile ile başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere şehitlerimizi, büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Allah hepsinden ebediyen razı olsun. Rabbim onların şefaatlerine bizleri de nail etsin. Bugün mutluyuz tabii ki. Hem İstanbul'un fethinin sene-i devriyesi olmakla beraber hem de 2-2.5 aydır özlemle beklediğimiz her hafta omuz omuza heyecanla kıldığımız Cuma namazlarını idrak etme şansına sahip olduk. Belki omuz omuza değiliz. Sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. Bu manada Diyanet İşleri Teşkilatımız gerekli hazırlıkları yaptı. Yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından maske ve seccadeler dağıtıldı, dezenfeksiyon üniteleri kuruldu.

Biliyorum ki bu ruhaniyetli şehirde herkes çok heyecanlı. 2-25 aydır Cuma namazlarını idrak edemiyoruz. Bu bir süreçtir. Bundan sonra hem vakit hem de Cuma namazlarında çok dikkatli olmamız gerekiyor. Rabbim, bizi bu ve benzer imtihanlarla sınamasın diye temenni ediyoruz. Dua ediyoruz. Tekrar herkese hayırlı cumalar diliyorum. Bursalı hemşerilerime dikkat ve özenleri için çok teşekkür ettiğim gibi bundan sonraki süreçte özellikle maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda özen beklediğimi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.