Hava Durumu

Bursa'da 'darbe' girişimi işte böyle önlendi

İstanbul ve Ankara'daki 'darbe' girişiminin ardından Bursa'da gözaltına alınan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ile ilgili detaylar ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 'darbe' girişimi işte böyle önlendi
Bursa’da Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık’ın emriyle garnizondan içeriye alınmayan sözde sıkıyönetim komutanı Albay Yurdakul Akkuş’un, Mudanya yolu üzerindeki ilçe jandarma bölük komutanlığına giderek toplanma çağrısı yaptığı ortaya çıktı.

Belediyeler ve özel sektörden temin ettikleri vinçlerle bölüğe giden yolları kapayıp subayların geçişini engelleyen Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, darbeci Albayı toplantı için gittiği bölükte gözaltına aldı. 

Bursa’da da darbe teşebbüsü ile ilgili kendisini sıkı yönetim komutanı ilan eden Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, Bursa’da bir dönem görev yapan eski Ağrı İl Emniyet Müdürü Bayram Coşkun’un da aralarında bulunduğu 13 subay ve astsubayın sorgusu devam ediyor.

DARBECİ ASKERLERİN ÖNÜ İŞ MAKİNELERİYLE KESİLDİ 

İddiaya göre, darbe girişiminin olduğu gece garnizon komutanlığına alınmayan Albay Yurdakul Akkuş, Mudanya yolu üzerindeki İlçe jandarma Bölük Komutanlığına giderek, emir verdiği subay ve astsubaylara burada toplanma çağrısı yaptı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, polis araçları ile belediyeler ve özel sektörden temin ettikleri iş makineleriyle bu kişilerin bölük komutanlığına gidişine engel oldu.

Öte yandan polis tarafından Mudanya yolundaki jandarma bölük komutanlığında gözaltına alınan Yurdakul Akkuş’tan ele geçen Türkiye genelindeki sözde darbecilerin yönetim listesinin de Türkiye genelinde yapılan operasyonlara büyük katkısının olduğu öğrenildi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.