Hava Durumu

Bursa'da 'darbe' operasyonu: 8 asker gözaltında

Ankara ve İstanbul'daki askeri darbe girişiminin ardından Bursa'da da kendisini sıkıyönetim komutanı ilan eden İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ile birlikte gözaltına alınan askerlerin sayısı 8'e yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 09:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 'darbe' operasyonu: 8 asker gözaltında
Askeri kalkışmanın ardından İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, askerleri toplamak isteyip sıkıyönetim komutanı olduğunu iddia etti. Bu durumdan haberdar olan Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, "buna izin vermem" diye talimat vererek Akkuş'u derdest ettirdi.

TERÖR POLİSİ GÖZALTINA ALDI

Darbe girişimine kalkışan Akkuş ile birlikte bir teğmen, 2 astsubay ve 2 uzman çavuş da Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

TÜMGENERAL SALDIK: "BU İHANETE UYMADIK"

Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, "Biz devletimize, kanunlara, sıralı komutanlarımıza bağlıyız. Bu ihanete uymadık. Çok şükür Garnizon'daki arkadaşlarımız da uymadı. Ben devletin nizamına bağlılığı devam ettiriyorum. Yurdakul Albay, bu işte rol almaya kalktı. Onu yakalayıp teslim ettik. Bursa'da hiç kimse korsan bildiriye uymadı. Biz asla bu ihanetin parçası olmayacağımızı söyledim. Ben milletime ihanet etmem. Bursa ve bağlı illerimizde herhangi bir sorun yok" diye konuşmuştu.

GÖZALTI SAYISI 8'E ÇIKTI

Öte yandan gözaltına alınan Yurdakul Akkuş, özel harekatın akrep tabir edilen zırhlı aracıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne arka kapıdan getirilmişti. Gözaltındaki 8 askerin sorgusunun sürdüğü öğrenildi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.