Hava Durumu

Bursa'da davullu zurnalı toplu sözleşme sevinci

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ'de görev yapan toplam bin 116 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi, Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ile Hizmet - İŞ Sendikası yetkilileri arasında imzalandı. Sözleşme sevinci davul-zurnalı kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2013 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2013 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da davullu zurnalı toplu sözleşme sevinci

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde çalışan işçilerin ekonomik ve sosyal yaşamlarını daha da iyileştirmeye yönelik sözleşmeyi gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen törende, Bursa'yı her alanda geleceğe taşırken, bu vizyonda çalışmalarını sürdüren personelin de haklarına önem verdiklerini ifade etti. Bursa'nın önemli projeleriyle Türkiye'nin gündeminde olduğunu belirten Başkan Altepe, "Bursa'nın sesini dünya duyuyor. Büyükşehir Belediyesi olarak son 4,5 yılda yaptığımız hizmetler, 4 dönemde yapılan hizmetleri geçti" dedi.

Bursa'nın ulaşımdan spora kadar her alanda gelişip, farkedilir derecede geliştiğine işaret eden Başkan Altepe, toplu iş sözleşmesinin de Bursa'ya hayırlı olmasını dileyerek, "20 Şubat 2013 tarihinde beri devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, bugün atılan imzalarla nihayete eriyor. Toplu iş sözleşmesi yüksek hakem kuruluna gitmeden Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında çözüldü. Sözleşme, Büyükşehir Belediyesi'nden 730, BUSKİ'den de 386 olmak üzere toplamda bin 186 işçiyi kapsıyor. Bursa'ya ve Büyükşehir Belediyesi'ne yakışan güzel bir sonuç yaşandı. Bizler her zaman mesai arkadaşlarımıza haklarını verme konusuna önem veriyoruz. İşyeri huzurunun, birlik ve beraberliğinin korunarak hizmetlerimizi devam ettirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Sözleşmenin uzlaşmayla gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Altepe, 2013 ile 2015 yıllarını kapsayan sözleşmenin detaylarını da açıklayarak, düzenlemelere göre, işçilerin ilk 6 ayda yüzde 4, ikinci 6 ayda yüzde 4 ve sosyal haklarla birlikte ortalama yüzde 10 yıllık artış, 2. yıl ilk 6 ayda yüzde 4, ikinci 6 ayda yüzde 4 zam uygulanacağını; 2 yılın sonunda toplam artışın yüzde 19'u bulacağını belirtti. Buna göre 2.433,40 TL olan en düşük ücret, yeni zamla birlikte 1 yılın sonunda 2.719,77 TL'ye çıkacak, bir yılın sonunda ortalama maaş 2.958.76 TL'ye çıkarken, en yüksek maaş ise 3.609,91TL'ye yükseltilecek.

Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ali Osman Kart da sözleşme konusunda empatiyle uzlaşma sağlandığını belirterek, taleplere sağduyulu yaklaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. 33 yıldır hizmet veren sendikanın 'Önce İnsan, Önce Emek' ilkesiyle yoluna devam ettiğini kaydeden Kart, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 1992 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini söyledi. Sendika olarak üyelerin istihdamının devamlılığını önemsediklerini anlatan Kart, sendika olarak üyelerine sağladıkları sosyal imkanlar hakkında da bilgiler verdi. Kart, Büyükşehir Belediyesi, şirketlerinin de toplu iş sözleşmesi kapsamında değerlendirilmesinin gerekliliğine de dikkati çekti.

Törene katılarak işçilerin sevincine ortak olan AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su da emek mücadelesinde tüm hakların gerekliliğine değinerek, çalışanların da işverenin de karşılıklı anlaşarak orta yolun bulunmasının önemli olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Hizmet-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ali Osman Kart toplu iş sözleşmesine imza attı. BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve Hizmet-İş Bursa Şube Başkanı Yaşar Yel'in de hazır bulunduğu törenin ardından hatıra fotoğrafı çektiren protokol üyeleri, sözleşme sevincini yaşayan işçilerle davul zurna eşliğinde oyun oynadı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.