Hava Durumu

Bursa'da EĞİTİM-İŞ'ten, zam ve özlük hak talebi

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (EĞİTİM-İŞ) ile Birleşik Kamu-İş Merkez Yönetimi Kurulu tarafından ortak basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, kamu çalışanları ve emeklilerin 2022-2023 yıllarını kapsayacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde, zam ve özlük hak talepleri dile getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2021 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2021 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da EĞİTİM-İŞ'ten, zam ve özlük hak talebi

HABER/Seray SAYGILIOĞLU

Şehreküstü Meydanı'nda gerçekleştirilen açıklamaya CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Balık, Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy ile sendika üyeleri katıldı.

3 buçuk milyon kamu emekçisini ve 2 milyonu aşkın emekliyi kapsayan 6.dönem toplu sözleşme sürecinin 2 Ağustos'ta başlayacağını söyleyen Toy, "Toplu sözleşme masasında kamu emekçisinin hakkını savunmayan, cüzdan fırlatma gösterileriyle göz boyamaya çalışan, hükümeti gölgesinde büyüyen sahte sarı sendikacılığa bir kez daha hayır diyoruz" dedi. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, toplu sözleşmeyle ilgili taleplerini dile getiren Balık, "Kamu çalışanlarının 2022 yılında milli gelirden aldığı pay kadar bir pay alabilmesini sağlayacak ücret zammı yapılsın istiyoruz. Üniversite mezunu tüm memurların ek göstergeleri 3 bin 600 TL'ye çıkarılmalı, 6'ıncı dereceye inen tüm kamu çalışanlarına ek gösterge verilmelidir" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.