Hava Durumu

Bursa'da eğitimde yeni yaklaşımlar

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bilimi topluma yayma hedefiyle kentte kazandırdığı Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel önemli bir bilimsel etkinliğe imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2019 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2019 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da eğitimde yeni yaklaşımlar

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonunda düzenlenen "Eğitimde Yeni Yaklaşımlar" sempozyumuna Milli Eğitim Bakan Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu'nun yanı sıra Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Fehim Ferik, Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Şube Müdürü Ayşe Hacıoğlu, çok sayıda akademisyen ile 24 ilden 350'ye yakın öğretmen ve öğretmen adayı katıldı.

Milli Eğitim Bakan Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu'nun açılış konuşmasını yaptığı ilk oturumda öğretmen ve öğretmen adaylarına okul dışı öğrenme ortamları anlatıldı.

Doç. Dr. Çolakoğlu, okul dışı öğrenme ortamları olarak müzelerin, bilim merkezlerinin ve tabiat parklarının önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Bilim ve teknoloji merkezlerinin öğretmen ve öğrencilerin eğitilmesi konusunda önemli uygulama alanları olduğunu belirten Çolakoğlu, Bakan Yusuf Ziya Selçuk'un da okul dışı öğrenme ortamlarının kullanılmasına büyük önem verdiğini söyledi. Öğretmen ve öğretmen adaylarının eğitim sistemine yönelik sorularına içtenlikle yanıt veren Çolakoğlu'na konuşmasının sonunda Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Fehim Ferik günün anısına hediye takdiminde bulundu.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi rol model

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Ahmet İlhan Şen ise formal eğitimde informal ortamları tamamlayıcı ve zenginleştirici araçlar olarak kullanmanın gerekliliğine ve bu ortamların doğru kullanımına vurgu yaptı. Prof. Dr. Şen, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin okul dışı öğrenme ortamı olarak önemli bir görevi yerine getirdiğine dikkat çekti. Gazi Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Uygar Kanlı ise bilim merkezlerinin öğretmenin ve öğrenmenin üzerindeki etkilerine değindi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yasemin Özdem Yılmaz da bilim festivallerinin okul dışı öğrenme ortamlarının en başarılı örnekleri olduğuna dikkat çekti. Ankara Üniversitesi'nden Doktor İhsan Metinnam yaratıcı drama yönteminin de eğitim ve öğretim sürecine son derece olumlu katkıları olduğunu söyledi. Sempozyumun son konuşmacısı olarak söz alan Öğretmen Emre Özel ise kendi çalıştığı köy okulunu örnek göstererek dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan öğrencileri için verdiği mücadeleyi anlattı. Sempozyumun arından katılım sağlayan tüm öğretmenlere Öğretmenler Günü nedeniyle çeşitli hediyeler ve katılım belgeleri takdim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.