Hava Durumu

Bursa'da Ekrem Barışık belediyeden uğurlandı

Bursa'da 1982 - 1989 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ekrem Barışık (87) için Heykel'deki Tarihi Belediye Binası önünde cenaze töreni düzenlendi. Barışık, ikindi namazını müteakip Hamitler Aile Mezarlığına defnedildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2019 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2019 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Ekrem Barışık belediyeden uğurlandı

Bursa'nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı unvanını da elinde bulunduran Ekrem Barışık için ilk tören Tarihi Belediye Binası önünde düzenlendi. Emekli Albay olan Barışık'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu askerlerin omuzlarında taşınırken, törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi eski başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokrat ve çalışanları ile Barışık'ın ailesi katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, Bursa'nın üzüntülü ve acılı bir gün yaşadığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'ya 7 yıl boyunca hizmet eden Barışık'ın 1 gün bile o hizmet heyecanını kaybetmediğine tanık olduğunu söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli kademelerinde hizmet eden Barışık'ın belediye başkanı olarak da önemli hizmetlere imza attığını kaydeden Başkan Aktaş, "Başkanımız Belediye Konservatuarı'nın kuruluşunu gerçekleştirdi. Kardeş şehircilik ilişkilerini geliştirdi.

Kent tarihi dokusunun korunması ve yaşatılmasına yönelik çalışmalar, uluslararası ilişkiler ve sosyal-kültürel faaliyetleri ile Avrupa Şeref Bayrağı'nın alınmasını sağlarken, Bursa "Avrupa Şehri" unvanının kazanılmasına da zemin hazırladı. Yine ODTÜ'ye Kent İçi Ulaşım Master Planı'nı hazırlatarak Bursa'nın gündemine hafif raylı sistemini getirdi. 1995-1998 yılları arasında da Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı Genel Sekreterliği görevinde bulundu. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Nur içinde yatsın inşallah" diye konuştu.

TOPRAĞA VERİLDİ

87 yaşında hayat gözlerini yuman Barışık'ı son yolculiğunda sevenleri yalnız bırakmadı. Dikkaldırım Mihraplı Camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eski Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker ve Recep Altepe, eski Bursa Milletvekili Turan Tayan, ailesi ve sevenleri katıldı. Barışık, Hamitler Aile Mezarlığına defnedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.