Hava Durumu

Bursa‘da El Kaide operasyonu

Bursa‘da polis tarafından düzenlenen El Kaide operasyonunda gözaltına alınan 8 kişi, İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2012 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2012 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa‘da  El Kaide operasyonu

Son 1 yıldır yapılan teknik takibin ardından düğmeye basan Bursa polisi, İnegöl ilçesinde çoğunluğu mobilya işçisi olarak çalışan 7 kişiyi El Kaide terör örgütü ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle gözaltına aldı. Balıkesir'de de bir kişi gözaltına alınırken, şahısların 1 yıl içerisinde Suriye, Afganistan ve Pakistan'a yasal olmayan yollardan giriş yaptığı, özellikle çatışma bölgelerinde bulunup eğitim aldıkları belirtildi. Özel kodlarla konuştukları belirlenen 8 kişinin evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise, El Kaide ile bağlantılı dökümanlar ile eğitim alınırken çekilmiş çok sayıda görüntü CD’sine el konuldu.

"El Kaide terör örgütüne yardım ve yataklık, eleman temin etme ve örgüt üyesi olmak" suçundan gözaltına alınan 8 kişi, Bursa Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlıların emniyet çıkışında, “Allah'ın indirdikleriyle hükmetmeyenler kafirlerin ta kendisidir” demeleri dikkat çekti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.