Hava Durumu

Bursa'da Erzurum günleri açılışı gerçekleşti

Bursa'daki Erzurum Dernekleri Federasyonu'nun bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği Palandöken-Uludağ buluşması Erzurum günleri açılışı gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2018 19:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2018 19:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Erzurum günleri açılışı gerçekleşti

Erzurum Dernekleri Federasyonu'nun bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği Erzurum günleri merkez Osmangazi İlçesi Çarşamba semtindeki pazar alanında yapıldı. Gerçekleşen organizasyona eski İçişleri Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Erzurum Valisi Oktay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve protokolün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte Erzurum'un yöresel ürünleri ve kültürünü yansıtan eşyalar sergilendi. Açılışta halk oyunları ve mehter takımı da gösterisi sunuldu.

İKİ ŞEHRİN ÖNEMİNİ ANLATTI

Efkan Ala, Bursa ve Erzurum'un Anadolu'da çok önemli görevler üstlendiğini ve oluşturdukları birlik sayesinde tüm zorlukların aşabileceğini ifade ederek, ''Uludağ ile Palandöken'in birlikteliğini kutluyoruz. Erzurum Anadolu'nun kapıların bu millete açtı. Bursa'da Anadolu'yu işgal etmeye çalışanlara Anadolu kapılarını kapatan şehirdir. Bu iki şehrin ortaya koyduğu gönül birliği olduğu sürece hiç korkmaya gerek yok. Her şeyi aşarız'' dedi.

'BURSA'YA DEĞER KATTILAR'

Oktay Memiş ise, "Erzurum Atatürk'ün kurtuluş savaşını başlattığı kadim bir şehir. Tarihi 7 bin yıl öncesine gitmekte. Bursa'da yaşayan 4 yüz 50 bin hemşehrimiz de Nene Hatun'dan aldığı bu vatan aşkıyla Bursa'ya değer kattıklarına inanıyoruz. Bu organizasyonda emeği olan herkese teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş da Erzurumlunun Bursa'ya değer kattığını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.