Hava Durumu

Bursa'da eşinin ölümünden 31 yıl sonra...

Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde, 31 yıldan beri hak sahibi olmasına rağmen tahsis talebinde bulunmayan 78 yaşındaki Gülsüm Mısırlı’ya SGK’nın incelemesi sonucu yaklaşık 800 lira maaş bağlandı. Mısırlı’ya geriye yönelik biriken parası da toplu olarak ödendi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 19:04
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 19:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da eşinin ölümünden 31 yıl sonra...
Gemlik Sosyal Güvenlik Merkezi 4/B (Bağkur) dosyaları arşiv çalışması sırasında, Mahmut Mısırlı’nın 4 yıl 8 ay prim ödediği ve sigortalının 1985 yılında vefat ettiği belirlendi. Sigortalının dosya açılışında bildirilen ismi ile nüfus kayıtlarında geçen isminin farklı olması nedeniyle vatandaşlık numarası tespiti yapılamayan dosya ile ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile yazışma yapılarak kimlik bilgileri doğrulandı. Daha sonra sigortalının hak sahibi durumundaki eşi Gülsüm Mısırlı’ya ulaşıldı. Tahsis talep dilekçesi alınan Gülsüm Mısırlı’ya maaş bağlandı. 

Gemlik Sosyal Güvenlik Merkezi personeli tarafından maaş bağlandığını gösteren evrakı elden tebliğ etmek üzere Gülsüm Mısırlı evinde ziyaret edildi. Gemlik Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü İbrahim Topçu, Gemlik 4/B (Bağkur) Servis Şefi Nilay Soyak evraklarını Gülsüm Mısırlı’ya teslim edildi. 

Gülsüm Mısırlı, eşinin Bağkur’lu olduğundan haberi olmadığını ve maaş bağlanmasına çok sevindiğini belirterek, dosyayı inceleyerek, SGK görevlilerine teşekkür etti. 

İbrahim Topçu da, böyle hayırlı bir işi vesile oldukları için mutluluk duyduklarını belirterek, “Gülsüm teyzemizin bağlanan maaşını ve geçmişe yönelik 5 yıllık maaşı karşılığında alacağı toplu ödemeyi iyi, sağlıklı ve güzel günlerde harcamasını diyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.