Hava Durumu

Bursa'da evleri su bastı

Bursa'da 20 dakika süren yağmur hayatı felç etti. Yıldırım ilçesindeki bazı evleri ve işyerlerini su basarken, tıkanan rögar kapaklarından ölü fareler çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2013 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2013 09:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da evleri su bastı

Yağış sebebiyle Bursa'nın bazı mahallelerinde su baskını meydana geldi. Yıldırım ilçesi Değirmenlikızık Mahallesi'nde evleri ve işyerlerini su basan vatandaşlar mağdur oldu. Sokakların yeni asfaltlanmasına rağmen tıkanan rögar kapakları sokakları göle çevirdi. Evleri ve işyerleri su dolan vatandaşlar, belediyelere sitem etti. Yağmur sebebiyle rögarlardan da ölü fareler sokağa taştı.

Değirmenlikızık Mahallesi Filibe Sokakta rögar kapaklarının tıkanmasına isyan eden market sahibi Ali Yılmaz, su baskını sebebiyle bir odanın tamamen su ile dolduğunu söyledi. Yılmaz, "20 dakika yağmur su baskınlarına yetti. Depo tamamen sularla doldu. Bu yüzden kapıyı bile açamıyorum. Yetkililer bir an önce bu sokaklara el atmalı. Yağmur biraz daha uzun yağsaydı ne yapardık bilemem" dedi.

Evini su basan mahalle sakinlerinden Fatma Altındiş ise, daha önce su baskınına maruz kalmadıklarını ifade ederek, "1 ay önce yollar asfaltlandı. 15 gün içinde üç kez yağmur yağdı. Son yağışlarda evlerimizi su bastı. Eşyalarım kullanılamaz hale geldi. Kanalizasyonlardaki bütün pislikler evime doldu. Ne yapacağımı bilemiyorum. Yetkililer buna bir çare bulmalı" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.