Hava Durumu

Bursa'da festival coşkusu başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu yıl 51'incisi düzenlenecek Uluslararası Bursa Festivali'nin Türkiye'nin en uzun soluklu festivali olduğunu belirterek, ''Kültür ve sanat kenti Bursa'da yarım asırdır süren festival geleneği bu yıl da en güzel şekilde yaşanacak'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2012 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2012 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da festival coşkusu başlıyor
Altepe, 12 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek festivale ilişkin Merinos Göl Park Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Uluslararası Bursa Festivali'nin süreklilik ve düzen açısından Türkiye'nin en önde gelen organizasyonlarından biri olduğunu kaydetti.

Bursalılar'ın birçok uluslararası sanatçıyı bu festival sayesinde tanıdığını, etkinliğin yarım asırdan beri devam ettiğini belirten Altepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kültür ve sanat kenti Bursa'da yarım asırdır süren festival geleneği bu yıl da en güzel şekilde yaşanacak. Bursa tarihine damgasını vuran Uluslararası Bursa Festivali ve hemen akabinde düzenlenen Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması artık Bursa ile bütünleşti. Ben de yaklaşık 45 yıldır bu festivali takip ediyorum. Bu organizasyonlara diğer ülkelerden katılan ekipler ertesi yıl tekrar gelmek istiyorlar. Bu festival, Türkiye'nin en uzun soluklu festivalidir. Bu yıl da halk oyunları yarışmasına 80 civarında başvuru oldu ancak sadece 22 ekibi kabul edebildik. Bu festival ile farklı kültürleri bir araya getiriyoruz.''

Festivali Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenleyen Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın (BKSTV) genel sekreteri Ahmet Erdönmez ise başka bir yerde bu kadar büyük bir etkinliğin görülemeyeceğini ifade ederek, festival programını açıkladı.

Toplantıya, BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz da katıldı.

Yaklaşık 1 milyon 500 bin lira kaynak ayrılan festival, 12 Haziran'da Bursa Senfoni Orkestrası'nın Kerem Görsev Trio eşliğinde vereceği konser ile başlayıp, 3 Temmuz'da İnna konseri ile son bulacak.

Festival kapsamında, Yasmin Levy, Monica Molina, Sertab Erener, Şevval Sam, Fatih Erkoç, Mazhar Fuat Özkan grubu, Nazan Öncel ve İskender Paydaş, Mercan Dede ve Emel Mathlouthi'nin yanı sıra birçok ünlü sanatçı konser verecek.

Karagöz Halk Dansları Topluluğu'nun 17 farklı yöreden halk dansları sunacağı ve TRT Sanatçısı Özgür Eren'in eşlik edeceği performansı 27 Haziran'da, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sergileyeceği ''Zorba'' adlı oyun ise 30 Haziran'da seyirciyle buluşacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.