Hava Durumu

Bursa'da flaş operasyon! Fethullah Gülen...

İzmir'de merkezi bulunan Türkiye Tabibler Vakfı ile vakfın sahibi olduğu Şifa Üniversitesi Hastanesi ve iş ilişkileri bulunan Bursa'da şirkette polis araması başlatıldı. Cemaate para aktarmak ve evrakta sahtecilikle suçlanan şüpheliler, arasında Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Necmi Gökay'ın da bulunduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2015 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2015 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da flaş operasyon! Fethullah Gülen...
Fethullah Gülen Cemaati'nin İzmir'deki ticari ilişkileri ve bağlantılarına yönelik kendilerine gelen bilgiler doğrultusunda bir süredir çalışma yapan Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, sabah saatlerinde vergi müfettişleriyle birlikte harekete geçti. Polis ve vergi müfettişleri, Türkiye Tabipler Vakfı'nın Bayraklı Adliyesi yakınındaki merkezine, vakfın sahibi olduğu Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Bornova'daki binası ile vakfın yine Bornova'da bulunan iktisadi birimlerinde arama başlattı. Bunun yanı sıra aynı saatlerde, Bursa'da vakıf ile iş ilişkileri bulunan şirkette de yine polis araması yapıldı. 

SUÇLAMA; CEMAATE PARA AKTARMAK

Vakfın idari birimleriyle mali durumlarının yönetildiği birimlere giren polis ve müfettişler, burada daha önceki araştırmalarında elde ettikleri bilgiler ışığında belirledikleri evrağa el koydu. Para akışlarını gösteren belgeler ve bilgisayar kayıtları polisler tarafından alındı. Bu belgeler üzerinde polis ve vergi müfettişlerinin ortak araştırma yapacakları açıklandı. Soruşturmanın vakıftan, cemaate usulsüz yollardan para aktarıldığı ve evrakta sahtecilik yapıldığı iddiasına üzerine yürütüldüğü ifade edildi. Sahtecilik ve para aktarmakla suçlanan kişiler arasında, Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Necmi Gökay ile diğer yöneticilerin de bulunduğu kaydedildi.

Polisin halen hastanede muayene olmak üzere bekleyen hastaların bulunmasından dolayı şüpheli vakıf yöneticisi doktorların ifadelerini daha sonra alacakları açıklandı. Şüpheli vakıf yöneticileri hakkında gözaltı işlemi yapılmayacağı sadece ifadelerinin alınacağı ancak evraklardaki incelemeler tamamlanıp suçlamalarla ilgili bilgiler bulunmasıyla da bu kez gözaltı işleminin yapılabileceği polis yetkililerince ifade edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.