Hava Durumu

Bursa'da garip bir olay!

İYİ Parti Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Özel, ''2012 yılında resmi gazete de yayınlanan 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnameler de yapılan değişiklik sonrası, hepimizin bildiği gibi 30 Mart 2014 tarihindeki yerel seçimlerden sonra Bursa Büyükşehir Belediyemizin sınırları il mülki sınırları olmuştu...''

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2018 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2018 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da garip bir olay!

Ercan Özel açıklamalarında ''Maalesef geçen 4 yıl boyunca Bursa kent bütününde yürütülmesi gereken toplu ulaşım sisteminde, gerekli uyum ve koordinasyonun bugüne kadar sağlanamadığına şahit oluyoruz. Yenişehir'de yerel seçimlerden bu yana geçen 4 yıl boyunca, Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsü alan köylerdeki ulaşım sorunu çözülemediği gibi, bu konuda olumlu bir adım dahi atılmadığını ne yazık ki hep birlikte görüyoruz.

Mahalle statüsüne kavuşan köylerde oturan vatandaşlarımızın da, diğer ilçe ve büyükşehir de yaşayan vatandaşlarımız gibi toplu ulaşım imkanların dan yararlanabilme hak ve özgürlüğüne sahip oldukları kanaatindeyim.

İnegöl, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Kestel gibi ilçelerin en ücra köşelerinde; köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki halka, ilgili belediyeler tarafından yıllardır toplu taşıma hizmeti verilirken, Bursa'nın Yenişehir ilçesindeki halkımızın yerel yönetimden bu hizmeti alamaması vatandaşlarımız tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarında da belirtildiği üzere; yasal hakları olduğu halde toplu taşıma hizmeti verilmeyen mahallelerde yaşayan halkımız, ne yazık ki resmi dairelerde ki işleri, hastane, gıda gibi günlük zaruri ihtiyaçlarının yanı sıra düğün, dernek, bayramlaşma, ziyaret gibi toplumsal işlerini daha kolay halledebilmek amacıyla Yenişehir merkezine ulaşmaları için birçok zorluğa göğüs germek zorunda kalıyorlar. Belediyelerin görev ve sorumlulukları arasında yer alan bu hizmet, Bursa'nın diğer ilçelerinde olduğu gibi, Yenişehir'de de uygulamaya konulsa, yaklaşık 20.000'nin üzerinde vatandaşımızı olumlu anlamda etkileyecek ve yüzlerinin gülmesine vesile olacaktır'' dedi.

HALK, MAHALLESİNE RAHAT ULAŞIM İSTİYOR

Özel, ''İYİ Parti Yenişehir Belediye Meclis Üyesi olarak, kırsal yerleşim yerlerinde görev yapan muhtarlarımızla bu konu ile ilgili olarak zaman zaman istişarelerde bulundum. Muhtarlarımız; "Mahallelerimizde yaşayan insanlarımız bu konuda oldukça mağdurlar, imkânı olan kişiler özel araçları ile şehir merkezine gidebiliyorlar, ama aracı olmayanlar birilerinden ricacı oluyorlar. Şehir'e gitmemiz bir dert, dönüşümüz ayrı bir dert." diyerek tepkilerini dile getirmekteler.

Kahve ziyaretlerimde, bu önemli sorunu Yenişehir Belediye Başkanı'na yıllardır ifade ettiklerini dile getiren vatandaşlarımız ise; "Geçen 4 yıl boyunca sadece otobüs durağı koydular ama duraktan insanları alacak otobüsleri koymadılar. Madem duraklar kullanılmayacaktı bu duraklara neden o kadar para döküp masraf yaptılar? Belediyemizin kasasında ki paralar çok mu fazla geldi de, önce para döküp durak yapıyorlar sonra da bize kullandırıyorlar" diyerek içine düştükleri tirajı komik durumu gözler önüne serdiler.

Yaptığım bu inceleme ve görüşmelerden sonra halkın bu sorununa kayıtsız kalamayarak son meclis toplantısında belediye meclisimize bir önerge vererek, halkın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi ve yaşadıkları sıkıntıların ivedilikle çözüme kavuşturulması konusunu, meclis gündemine taşıdım'' diyerek sözlerine devam etti.

ULAŞIM HAKLARINI ELLERİNDEN ALMAYALIM.

Ulaşım haklarına vurgu yapan Özel, ''İlk etapta sabah ve akşam olmak üzere en az iki kez, şehir merkezi dışında olan mahallelerimizi 4 - 5 farklı bölgeye ayırarak, ücret mukabilinde ring hattı şeklinde belediye otobüsü konulması için konunun ilgili komisyona havalesine, ilgili komisyonun yapacağı çalışma sonrası, Yenişehir Belediyemiz tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi UKOME'den bu çalışmanın yapılmasının talep edilmesi hususunda, Yenişehir Belediye Meclisi'ne verdiğim önergemin bu soruna çözüm bulacağı kanaatini taşıyorum.

Bursa'nın farklı ilçelerindeki kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların yasal hakları gereği almış oldukları hizmetin, Yenişehir kırsalındaki yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlarımızın da, Yenişehir Belediyesi'nin öncülüğü ve gayretleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne geç de olsa yaptırılması hususunda bir çalışma içine gireceklerini iyi niyetle düşünüyorum.

Yerel yöneticilerimizin bizlerin gösterdiği hassasiyeti göstererek, halkımızın yüzünü biraz olsun güldürebilmek için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını umut ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.