Hava Durumu

Bursa'da genç kızı imdat çığlığı kurtardı

Bursa'da sobadan sıçrayan kıvılcım nedeniyle çıkan yangında evde mahsur kalan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Havva Seviş, penceredeki demir parmaklığın polis tarafından halatla sökülmesiyle kurtarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2014 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2014 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da genç kızı imdat çığlığı kurtardı

Merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi Koza Sokak üzerinde dün tek katlı bir evde sobadan sıçrayan kıvılcım nedeniyle yangın çıktı. Bölgede devriye gezen Asayiş Ekipler Amirliği'ne bağlı görevliler alevleri görünce, durumu itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede belirtilen adrese gelen itfaiye ve polis ekipleri, evde kimsenin bulunup bulunmadığını araştırırken, bir kadının "imdat kurtarın" çığlığını duydu.

Alevlerin evin kapısını kapatması nedeniyle dışarıya çıkamayan Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin Maliye Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Havva Seviş'i kurtarmak için polisler harekete geçti. Polisler pencerelerde bulunan demir parmaklığı, araçlarındaki çeki halatını bağlayarak çekerek çıkardı. Ardından üniversite öğrencisi pencereden çıkarıp kurtardı. Daha sonra alevlere müdahale eten itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alıp söndürdü.

Olayın şokundan uzun süre kurtulamayan Havva Seviş, "Evde yalnızdım, ders çalıştıktan sonra uykuya dalmışım. Zil çalınca uyandım ve dumanları fark ettim. Kapı çıkışı tamamen yanıyordu. Pencereye yöneltim, demir parmaklıklar olduğundan dışarıya çıkamadım, polis ağabeyler arabalarına bağladıkları halatla demir korkulukları koparıp beni dışarıya çıkardılar çok teşekkür ediyorum" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.