Hava Durumu

Bursa'da gerçeğini aratmayan kurtarma tatbikatı

Romanya’nın Galati ilindeki deprem tatbikatında çöken binada enkazın altında kalan 12 kişiden 10'u nefes kesen tatbikatla kurtarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2015 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2015 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da gerçeğini aratmayan kurtarma tatbikatı
Romanya’nın en büyük tatbikatına Bursa’dan Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekibi de katıldı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı tatbikatta Romanya’da 6.8 şiddetinde bir deprem anı canlandırıldı.

Deprem dolayısıyla Aşağı Tuna Üniversitesi'nin binası çöktü. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, içeride bulunan 12 kişiyi kurtarmak için seferber oldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, arama-kurtarma, jandarma, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan çalışmalarda itfaiye ekipleri binaya su sıktı. Kurtarma ekipleri ise içeriye girerek, yaralıları dışarıya çıkartmaya çalıştı. Ayrıca ulaşılamayan yere bir de hat kuran ekipler, bu sayede bazı yaralıları da böyle kurtardı. Operasyon sonucunda 12 kişiden 10’u sağ olarak kurtarıldı. Yaralılar yapılan ilk müdahalenin ardından bölgedeki hastanelere sevk edildi.

NAK Arama Kurtarma Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Işık, “Romanya’daki Uvsar Arama-Kurtarma'nın davetlisi olarak bu ülkeye 16 kişi ve 2 araçla gittik. Galati ilinde 10 ile 14 Ağustos tarihleri arasında Romanya’nın en büyük tatbikatına katıldık. Romanya sağlık hizmetleri, jandarma, polis, itfaiye ve arama-kurtarma ekiplerinden yaklaşık 200 kişi bu tatbikatta yer aldı. Aşağı Tuna Üniversitesi’nin kullanılmayan binasında tatbikatı gerçekleştirdik. Romanya’da 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geliyor ve üniversitedeki binada 12 öğrenci mahsur kalıyor. Yaptığı çalışmalarda 10 kişiyi sağ, 2 kişiyi ise ölü olarak çöken binadan çıkarttık. 1 günde ormanlık alanda tatbikat yaptık. Burada da kaybolan 1 kişiyi kurtardık. Uvsar ile bu 5. tatbikatımız oldu. Orada çok iyi ağırlandık. Romanya jandarması da bize bir plaket verdi. Ayrıca oraya giderken Nilüfer Belediyesi bize çok büyük destek oldu. Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür ederiz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.