Hava Durumu

Bursa'da Güncel Sanat Atölyesi'nin konuğu Yekhan Pınarlıgil

Bursa Nilüfer Belediyesi Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında Güncel Sanat Atölyesi'nin konuğu olan Yekhan Pınarlıgil, bedenin sanatla ilişkisini, çalışmalarıyla fark yaratan isimlerin eserleri üzerinden anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2021 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Güncel Sanat Atölyesi'nin konuğu Yekhan Pınarlıgil

Sanat Tarihçisi ve Bağımsız Küratör Yekhan Pınarlıgil, 'Acı, haz ve ürperti' temasıyla düzenlenen çevrim içi atölyenin ikinci oturumunda katılımcılarla bir araya geldi. Güncel sanatta bedenin temsili ve mevcudiyetine odaklanılan atölyenin programlamasını Murat Alat gerçekleştirdi. Sanatçıların bedeni farklı şekilde kurguladığını ifade eden Yekhan Pınarlıgil, 1970'li yıllardan buyana çalışmalarıyla sanat dünyasına damga vurmuş performans, fotoğraf ve görsel sanatın önde gelen sanatçılarının çalışmalarına değindi.

Urs Lühti, Maria Klonaris&Katherina Thomadaki, Cindy Sherman, Pierrick Sorin, Nan Goldin, Andrea Fraser gibi sanatçıların çalışmalarından örnek sunarak sözlerine devam eden Yekhan Pınarlıgil, "Bedenini sanatla buluşturan sanatçılar birbirlerinin dili ve çalışma şekillerinden de etkilenir. Örneğin Urs Lühti, kendi bedenini çalışmalarında sıkça kullanmıştır. Urs Lühti, kimliklerin katı olmayan değiştirilebilir olduğunu düşünen sanatçıdır. O kavramsal bir sanatçıdır. Vücudunu ve egoyu eserlerinde sıkça kullandığından dolayı fark yaratan isim olmuştur" dedi.

Bedensel sinemanın geniş bir kavram olduğunun altını çizen Yekhan Pınarlıgil, bedenin sanatla ilişkisini, çalışmalarıyla fark yaratan isimlerin eserleri üzerinden örneklemelerle anlattı. Yekhan Pınarlıgil 24 Ocak Pazar günü de düzenlenecek atölyeye katılarak sanatseverlerle Nilüfer Belediyesi aracılığıyla buluşmaya devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.