Hava Durumu

Bursa'da hamamlara denetim

Osmangazi Belediyesi, Bursa'nın dünyaya açılan turizm kapısı olan kaplıcaları mercek altına alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2012 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2012 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da hamamlara denetim
Birçok sektörde olduğu gibi hamamlar da Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ile denetlenirken, belediye tarafından hamamlara vatandaşların dikkat etmesi gereken noktaları içeren panolar asılıyor.

Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince Demirtaşpaşa Hamamı'nda yapılan denetleme çalışmalarına katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak her sektörde, her alanda vatandaşın yanında olduklarını, kurul ve kaidelere uyan işletmelerle birlikte daha kaliteli ve sağlıklı hizmetin sunulması çabası içerisinde olduklarını kaydetti.

VATANDAŞIN YANINDAYIZ


Osmangazi'de halkın sağlıklı ve hijyenik koşullarda hizmet almasına büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Dündar, "Bu amaçla hamamlara yönelik denetim ve eğitim çalışmalarını başlattık. Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan panoları asıyoruz. Bu panolarda termal tesislerden yararlanan vatandaşlarımızın sağlıklarının olumsuz yönde etkilenmemeleri için uyarılar yer alıyor. Tabi öncelikle işletmecilerimiz bu uyarıları yapacak. Bugün buraya geldik. Demirtaşpaşa Hamamı da hijyen kurallarına uyan, yasa ve kuralları uygulayan bir işletmemiz. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

TURİZME KATKI SAĞLAYACAK

Bursa'nın termal özellikleri ile anılan bir kent olmasına rağmen son 8-10 yılda geriye doğru gidiş yaşandığını ancak, yapılan çalışmalarla yeniden bu özelliğini kentin kullanılır hale gelmesini sağlamak istediklerini kaydeden Başkan Dündar, "1502 kalite belgesini bundan böyle hamamlar içinde uygulayacağız: Nizamnamesini hazırlayarak, hamamlara belge vereceğiz. Sağlıklı, hijyenik ve kaliteli hizmeti oluşturduğumuzda termal kaynaklarımız sadece içe yönelik değil, yurtiçi ve yurtdışından gelen turistlerinde rağbet edeceği yerler haline gelecek" diye konuştu.

PANOYU BAŞKAN ASTI


Başkan Dündar, açıklamalarının ardından Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan vatandaş bilgilendirme ve uyarı levhasını hamama astı.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.