Hava Durumu

Bursa'da hasta yakınları isyan etti

Marmara Bölgesi’nin en büyük sağlık kuruluşlarından 900 yataklı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatan hastaların yakınları, kalacak yer bulamayınca, yanlarında getirdikleri hamakları hastane önündeki bahçede ağaçlar arasına kurup üzerinde ya da çimlerin üzerinde yatıyor. Hasta yakınları, fakülte hastanesinin yakınına ucuz ve temiz bir misafirhane yapılmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2016 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da hasta yakınları isyan etti
Güney Marmara'nın en kapsamlı hastanelerinden biri olan ve Balıkesir, Çanakkale, Yalova ve Bilecik gibi şehirlerden hasta sevk edilen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, hasta yakınlarının çoğu geceyi hastane çevresindeki çimenlik alanlarda geçiriyor. Yoğun bakım ünitesinde yatan çevre şehirlerden gelen hastaların yakınları, kalacakları yer olmadığından çimenlere serdikleri karton ve sergilerin üzerinde, bazıları da getirdikleri hamakta uyumaya çalışıyor. 



Yeğenini Yalova'dan 4 gün önce Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getiren Fatih Soytaş, 4 gündür burada çimler üzerinde gecelediklerini söyledi. Geçtiğimiz günlerde şiddetli yağışın olduğunu ifade eden Soytaş, "O gün uyuyamadık, banklarda oturduk, arabası olan arabasında uyuyabildi. Geri kalan ıslanmamak için bir yere sığındı. Burada ne kadar daha kalacağımız belli değil. Yeğenimin hastalığı hakkında doktorlar şuan birşey demiyor. Yine de halimize şükrediyoruz. Burada 4-5 ay kalanlar var. Buraya kapalı bir alan olsa daha iyi olur, misafirhane gibi bir yer olsa insanlar için daha iyi olur. Biz kısa süredir buradayız, burada aylarca kalan var. İnsanlar nereye gitsinler, biz Yalova'dan geldik ama Çanakkale'den hatta daha uzak yerlerden gelenler oluyor" diye konuştu.



Bursa'da oturmasına karşın, yoğun bakım ünitesinde yatan babasını bekleyen Erol Acar, 15 gündür hastane çevresinde kaldığını ve bu durumun zor olduğunu belirtti. Kalacak bir yerinin olmadığını söyleyen Acar, "Babam yoğun bakımda, burada beklememiz gerekiyor. Yağışın olduğu gün hastane içerisine girerek yağmurdan korunduk" dedi. Erol Acar, misafirhanenin yapılmasını istedi. (DHA)
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.