Hava Durumu

Bursa'da hizmete giren Helitaksi Yalova'da da kullanılacak

Yalova Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa "Helitaksi" projesini hayata geçirecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2013 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2013 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da hizmete giren Helitaksi Yalova'da da kullanılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Burulaş Havacılık A.Ş.'yi ziyaret ederek deniz uçağı ve Helitaksi uygulamaları hakkında bilgi alan Yalova Belediye Meclisi Ulaştırma Komisyonu üyeleri, raporlarını meclise sundu. Meclis raporunu komisyon başkanı Fahrettin Yıldız okudu. Deniz Uçağı konusunda Yalova'nın gerekli coğrafik şartları taşımadığını, ancak Helitaksi'nin Yalova'ya kazandırılabileceğini dile getiren Yıldız, bu konuda Bursa Büyükşehir Belediyesi(nden de kendilerine teklif yapıldığını dile getirdi.

İmzalanacak bir protokolle, Burulaş Havacılık A.Ş. Yalova'ya sefer noktası koyacak. Konu belediye meclisinde tartışmalara sebep oldu. CHP'li Kadir Ofluoğlu ve DP'li Halit Güleç konunun daha detaylı araştırılması ve ondan sonra karar verilmesi gerektiğini savunurken, AK Partilii üyeler Kasım Avara ve Hikmet Yavuz ise, bu teklifin kaçırılmaması gerektiğini söyledi. Ardından yapılan oylamada DP ve CHP'li üyelerin hayır oylarına rağmen, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Yalova Belediyesi arasında protokol görüşmeleri yapılması için riyasete oy çokluğu ile yetki verildi.

Yalova Belediye Meclisi, evlenmek isteyenlerden aldığı 48 TL'lik ücreti iptal etti. Bu konuda yasanın amir hükmünün bulunduğunu belirten Meclis 1. Başkan Vekili Adem Gülsün'ün, "Artık evlenmek bedava" sözleri gülüşmelere sebep oldu.

Mecliste bazı sokak ve caddelere de isim verildi. Karar gereği Polat Çıkmaz Sokak’a Polat Sokak, 102 Numaralı Sokak’a Karacaoğlan Sokak, İskender Sokak 2 Çıkmazı’na İskender Sokak, Cevher Sokak’a Cevher Caddesi, 84 Numaralı Sokak’a Karşıyaka Sokak, Martı Sokak’a Sercan Yazar, Dere Mahallesi ve Adnan Menderes Mahallesi'ni birbirine bağlayan köprüye ise ilk Yalova Belediye Başkanı Yakup Acar’ın ismi verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.