Hava Durumu

Bursa'da hükümlüler, topluma kazandırılıyor

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen, yeni binasına taşınan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu. Şen, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün suça karışmış bireylerin suç işlemelerine neden olan davranışlarının tespitinin yapılması ve şüpheli, sanık veya hükümlülerin toplum içerisinde denetim, takibinin yapılmasında ve önlenmesinde büyük bir rol üstlendiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2020 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2020 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da hükümlüler, topluma kazandırılıyor

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen ve Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yalçın, Osmangazi ilçesi Merinos kavşağında bulunan eski Bursa Bölge Mahkemesi'nin binasına taşınan Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu. Başsavcı Şen, Bursa Denetimli Serbestlik Müdürü Serkan Güler'den denetim süreçleri hakkında bilgi aldı.

"ŞÜPHELİ SANIK VEYA HÜKÜMLÜLERİN TOPLUM İÇERİSİNDE DENETİM VE TAKİBİ YAPILMAKTA"

Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün Suça karışmış bireylerin suç işlemelerine neden olan davranışlarının tespitinin yapılması ve şüpheli, sanık veya hükümlülerin toplum içerisinde denetim, takibinin yapılmasında ve önlenmesinde büyük bir rol üstlendiğine değinen Başsavcı Gökhan Şen, "Aynı zamanda Ceza İnfaz Kurumundan Tahliye edilen hükümlülerden dezavantajlı duruma düşenlerin toplum içinde takibi yapılmakta, madde bağımlılığı olan bireylerin maddeyi bırakma motivasyonun kazandırarak farkındalık oluşturma, suçun mağduru olan bireylerin suç nedeniyle karşılaştıkları zararın giderilmesi ve mağdurlara yönelik verilebilecek zararların önceden engellenebilmesine yönelik çalışmalar yürüterek toplumsal yaşamın düzeninin sağlanmasına katkı sunmaktadır" dedi.

CAMİ VE OKULLAR HÜKÜMLÜLER TARAFINDAN BOYANIYOR

Aynı zamanda okul, cami boyama gibi sosyal sorumluluk projelerine bu şekilde imkan sağladığını belirten Başsavcı Gökhan Şen, "BUTGEM ile ortaklaşa yapılan boyacılık kursunda eski hükümlüler meslek edindirilirken aynı zamanda kursiyerler tarafından kamu kurumları ücretsiz olarak boyanıyor. Kursiyerler İLO destekli bu kursta günlük 35 lira cep harçlığı alıyor. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere MESYEB tarafından uluslararası geçerli sertifika almaktadır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.