Hava Durumu

Bursa'da influenza paniği!

Yüksek ateş, baş ağrısı, öksürük... Son günlerde artan soğuklar nedeniyle hastaneler bu şikayetlerle doldu taştı. Özellİkle çocukları vuran bu salgının adı İnfluenza ... Eğer önlem alınmazsa yatağa düşürebiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2020 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2020 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da influenza paniği!

HABER | Seray SAYGILIOĞLU

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi grip vakalarıyla dolmaya başladı.

Özellİkle küçük çocuklar arasında yaygın olan grip için uzmanlar uyarıyor. Tedbiri elden bırakmamak gerek. Çünkü tedavi edilmezse zatüreye yol açabilir. İnfluenza'da yüksek ateş, halsizlik, titreme, öksürük, baş ağrısı en belirgin semptomlar. Anneler ise bu konuda oldukça endişeli. Bursa Dörtçelik Çocuk Hatalıkları Hastanesi Enf. Uzm. Dr. Şefika Elmas Bozdemir evebeynleri uyardı.

Bozdemir "Ailelerin bu semptomları gördüğünde mutlaka çocuklarını muayene ettirmeli. Hafif semptomlarda ailelerin dikkat etmesi gereken şeyler özellikle beslenmesi. Solunumu ve şuur durumu. Bunlarla ilgili bir sıkıntı var ise mutlaka hekime başvurulmalıdır" dedi. Özellikle kalabalık ortamlardan ve hasta kişilerden uzak durulması gerektiğini vurgulayan Bozdemir, doğru beslenmeye ve elleri sürekli yıkayarak temiz tutmaya dikkat çekti. Öte yandan Bozdemir, grip mevsimi öncesi çocukların grip aşısı vurulmasını önerdi.

İNFLUENZA'NIN BELİRTİLERİ NELER?

Burun akıntısı, küçük çocuklarda solunum hızlanması, öksürük, baş ağrısı, yüksek ateş, boğaz ağrısı, kas ağrısı vb.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.