Hava Durumu

Bursa'da insanlı keşif uçakları dağcılar için havalandı!

Uludağ'da, pazar gecesi zirveye çıkmak için tırmanış yaparken, kaybolan amatör dağcılar Mert Alpaslan ve Efe Sarp'ı arama- kurtarma çalışmaları, aralıksız sürdürülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2019 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2019 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da insanlı keşif uçakları dağcılar için havalandı!

Bölgede, dün gece Tunceli'den getirilerek, kullanılan 2 insanlı keşif uçağı ile bugün saat 15.00 sıralarında yine havadan tarama yapıldı. Isıya duyarlı, vücut ısısı tespit edilebilen insanlı keşif uçakları ile kayıp dağcılar arandı.

SESLİ ARAMA

Öte yandan Uludağ Göller Bölgesi'nde, mağaraların olduğu noktada yoğunlaştırılan çalışmalar sırasında, sesli arama da yapıldı. Ekipler, 'Mert' ve 'Efe' diye bağırarak, belirlediği noktalarda bir süre yürüyüp, kayıp dağcıları aradı.

KRİZ MASASI KURULDU

Ekipler arama çalışmalarına hız kesmeden devam ederken çevre illerden gelen takviye arama kurtarma ekiplerinin de yönlendirileceği kriz masası kuruldu. Ayrıca telsizlerle iletişim sağlıklı şekilde sağlanabilmesi için seyyar röleler kurulurken, mobil iletişim sağlanabilmesi için de seyyar baz istasyonları Uludağ'ın farklı noktalarına kuruldu.

Geçtiğimiz gün Uludağ Zirveye tırmanmak isteyen kayıp amatör dağcılar, Mert Aslan ve Efe Sarp'ı arama çalışmalara 38 saati doldurdu. Sabah saatlerinde 130 kişilik ekip arama çalışması başlatırken öğle saatlerinden sonra çevre ve bazı illerden gelen arama kurtarma ekipleriyle beraber bu sayı 200'e ulaştı.

Ekiplerin sayısının artmasıyla iletişimde de aksaklıkların meydana gelmemesi için seyyar röle ve GSM Operatörlerine ait baz istasyonları kuruldu. Kayıp iki dağcıyı arama çalışmaları ise hız kesmeden devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.