Hava Durumu

Bursa'da işletmeciler isyan etti!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Komite Üyesi İskender İskenderoğlu, pandemi sürecinde kapalı kalan işletme sahipleri adına yetkililere seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2021 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2021 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da işletmeciler isyan etti!

Haber: Seray SAYGILIOĞLU

İşletmeciler, hizmet sektörü çalışanları ve müzisyenler her pazartesi pandemi süresince yaşanan sektörel sorunlar ve çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Arena AVM önünde gerçekleşen basın açıklamasına CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı Turgay Güler ile BTSO Komite Üyesi İskender İskenderoğlu da katıldı.

"DESTEKLER YETERSİZ"

Açıklanan desteklerin birçok işletmeyi kapsamadığını ve yetersiz kaldığını dile getiren İskenderoğlu, "Bugüne kadar açıklanan destekler, sadece Türkiye Esnaf Sanatkar Odasına kayıtlı esnaflara olup, 3 ayı kapsayan bin TL hibe, 500-750TL kira desteği alınmış olan kredilerin 6 ay ötelenmesi dışında bir destek verilmemiştir. Yeme-İçme sektörüne ait birçok işletme, sermaye şirketi vasfına sahip olup, Ticaret Odalarına kayıtlıdır. On binlerce işletme bu desteklerden faydalanamamıştır. Ticaret Odalarına kayıtlı bu işletmeler için ise sadece, bir önceki yıla göre %50 ciro kaybı şartı ile %3 destek verileceği açıklanmıştır"dedi.

"750 BİN KİŞİ İŞSİZ KALACAK"

İskenderoğlu, işletmelerin açılması ile birlikte, işten çıkarmaların da önünün açılacağını söyleyerek,yaklaşık 750 bin kişinin işsiz kalacağını belirtti. Kapanan ve kısıtlanan işletmelerin taleplerini yerine getiren İskenderoğlu, "İşletmelerin mali esasları dikkate alınarak hibe desteği verilmesini, kapanan ve kısıtlanan işletmeler, yapılandırdığı borçlarını ödeyemeyeceği için, mevcut yapılandırmaların ilk ödeme süresinin1 yıl uzatılmasını, pandemi süresi içinde alınan tüm kredi ödemelerinin 1 yıl süre ile ötelenmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.