Hava Durumu

Bursa'da istihdam garantili kurs kapılarını açtı!

Bursa'da İŞKUR ve Osmangazi Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, deri eldiven dikim kursu açıldı. İş garantili dikim kursuyla en az 60 kişiye istihdam sağlanması planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2021 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2021 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da istihdam garantili  kurs kapılarını açtı!

HABER | Seray SAYGILIOĞLU

İŞKUR ve Osmangazi Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, Bursa Eldiven Sanayi (BES) Firması desteğiyle açılan deri eldiven dikim kursu için tören gerçekleştirildi.

Törene Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile Osmangazi Halk Eğitim Müdürü Mehmet Köse de katıldı.

Törende istihdama yönelik yapılan işleri değerlendiren Dündar, "Birçok branşta yapılan çalışmalar, üretime katkı sağlıyor. Bu da böyle bir çalışma. Burada meslek öğrenen kişiler kurstan ayrıldıktan sonra overlok makinası edinerek üretim gerçekleştirebilecek. Bu sektör piyasanın ihtiyacını karşılayacak. Kurs hem meslek edinerek hem de üretim gerçekleştirerek kendi bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı olacaktır" şeklinde konuştu. Projenin istihdama büyük katkı sağlayacağını söyleyen Dülger, Bursa için de örnek bir çalışma olacağını vurguladı.

2021 HEDEFİ 200 KİŞİYE İSTİHDAM

Kurs hakkında bilgi veren Köse de, "15 sanayi tipi dikiş makinasının bulunduğu, 18 Ocak 2021'de faaliyete başlayan atölyemizde 15 vatandaşımız, iş güvenliği kapsamında ağır ve tehlikeli işlerde çalışanların kullandığı deri eldiven lerin dikimine başlamışlardır. Bu eldivenler, Bursamızda bu alanda faaliyet gösteren Bursa RçDeri Eldiven Dikimi Derneği çatısı altında faaliyet gösteren yerel işletmelerle birlikte çalışılarak, hem iç piyasada kullanılmak hem de ihraç edilmek üzere dış piyasaya yönelik olarak üretilmektedir" dedi. Kursların amacından bahseden Köse, "2021 yılında düzenlenecek olan kurslarla 200 vatandaşımıza istihdam sağlamayı, yâ da kendi işini kurmasına yardımcı olmayı hedefledik" şeklinde konuştu. Öte yandan, 3 ay sürecek olan kurslar, yılda 4 dönem faaliyet gösterecek. Deri eldiven dikim kursuyla birlikte en az 60 kişiye istihdam sağlanacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.