Hava Durumu

Bursa'da işverenlere bilgilendirme

Bursa'da işverenler, yapılandırmalar ve teşvikler hakkında bilgilendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2017 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2017 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da işverenlere bilgilendirme

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından işverenleri yapılandırmalar ve teşvikler hakkında bilgilendirmek amacıyla düzenlenen seminerlerin ilki Bursa'da gerçekleşti. Bursa Sosyal Güvenlik Kurumu Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminere, Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Daire Başkanı Uğur Ünalan, Sosyal Güvenlik Kurumu Bursa İl Müdürü Erhan Karaca'nın yanı sıra bürokrat ve işverenler katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Sosyal Güvenlik Kurumu GSS Tescil ve Prim Daire Başkanı Uğur Ünalan, yapılan teşvikler sayesinde işverenlerin maliyetlerinin azalacağını dile getirdi. Ünalan, "Bugün için bir çalışanın işverene maliyeti 2 bin 177 TL'dir. Uygulanan teşvikle işverenlerin 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Başka bir deyişle ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır" diye konuştu.
Uğur, şimdiye kadar teşvikten 78 bin 161 kişinin yararlandığını ifade etti.

En son olarak 27 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 7020 sayılı kanun hakkında bilgiler veren Ünalan, "Bu kanun ile 31 Mart 2017 tarihinden önceki aylara ait olup 31 Ağustos 2017 tarihi ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan sigorta primi, emeklilik keseneği, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payları borçları yapılandırılarak işverenlere yeniden ödeme kolaylığı sağlanacak" dedi.
İşverenlerin yapılandırmadan yararlanabilmesi için 30 Haziran'a kadar başvuruda bulunması gerektiğini hatırlatan Ünalan, yapılandırma taksitlerinin düzenli ödenmesi konusunda işverenleri uyardı. Ünalan GSS konusunda mağduriyetlerin reformlarla beraber giderildiğini de sözlerine ekledi.
İşverenler tarafından yapılandırılan ilk borçların 31 Ağustos 2017 tarihinde ödenmesi gerekirken ikinci borçların tarihi 31 Ekim 2017 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.