Hava Durumu

Bursa'da İYİ Parti'den heyelan mağdurlarına destek

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı Mollaarap Mahallesi'nde iki yıl önce heyelan mağduru olan vatandaşlara destek vermek için İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve il yöneticileri olayın yaşandığı sokakta vatandaşlarla bir araya geldi.İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu sonrasında basına açıklamada bulunurken heyelan mağdurlarının yanında olduklarını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2020 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2020 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da İYİ Parti'den heyelan mağdurlarına destek

Haber: Merve ÖZDEMİR

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, yönetim kurulu adına yaptığı konuşmada burada siyaset yapmak için değil mağdur olan vatandaşların dertlerini dinlemek için onların yanlarında olduklarını göstermek için burada olduklarını söyledi.

Türkoğlu konuşmasına devam ederken, "Hatırlanacağı gibi Mollaarap Mahallesi'nde iki yıl önce, bir inşaat sahasında yaşanan heyelan nedeniyle 90 ev oturulamaz hale gelmiş, yaklaşık 500 vatandaşımız yersiz yurtsuz kalmıştı. O tarihten bu yana Yıldırım Belediyesi'nin kira yardımı ile ayakta durmaya çalışan vatandaşlarımız, kendilerine verilen, kısa zamanda yeniden evlerine kavuşacakları sözlerinin yerine getirilmesini bekleyip duruyorlar. TÜRGEV'e ait olduğu söylenen yurt inşaatı sırasında yaşanan toprak kaymasından doğan mağduriyetten de bir rant devşirilmeye çalışılmasına yönelik iddialar maalesef ayyuka çıkmış durumda.Bu nedenle de o günden bugüne olan gelişmeler herkese, kafalarda bir dizi 'Acaba?' sorusunu ister istemez beraberinde getiriyor." dedi.

"Sormak artık şart oldu"

Uzmanların, 3-4 ay içinde bitirilebileceğini söylediği zemin etüd çalışmaları bölgede tam 2 yıldır neden sonuçlandırılmadı? Sorusunu soran İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bölgedeki toprak kaymasının müsebbibi olan yurt inşaatının TÜRGEV'e ait olmasının bu gecikmede payı var mıdır? Gibi soruların cevabının merak edildiğini söyledi.İYİ Parti Bursa Teşkilatları olarak vatandaşların daha fazla mağdur edilmemesi adına buradan yetkililere sesleniyoruz diyen Türkoğlu, "Bugüne kadar on kere bitirilmesi gereken zemin etüt çalışmalarını bir an önce bitirip, bölgeyle ilgili raporları derhal düzenleyin.Bununla birlikte de imar planını tamamlayın. Şayet bölge rekreasyon alanı veya yeşil alan olacaksa, buna göre satın alma yerine, kamulaştırma yapın, yok eğer imara açılacaksa, hak sahiplerine kendi yerlerinden yer verin.Bu sizin, mağdur vatandaşa karşı yerine getirmeniz gereken hem vicdani, hem de ahlaki görevinizdir." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.