Hava Durumu

Bursa'da kadın cinayeti tepkisi!

Bursa Nilüfer Çalı kavşağında meydana gelen eşi tarafından öldürülen Elif aydın için Bursa kadın meclisleri ve Chp Nilüfer ilçe kadın kolları basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2020 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2020 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kadın cinayeti tepkisi!

Basın açıklamasını Bursa Kadın Meclisi adına Cemile Boncuk okudu.

Boncuk tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Yine bir kadın, yine eşi tarafından öldürüldü.Türkiye'de kadın olmanın ne kadar zor olduğuna her gün onlarca korkunç örnekle tanık oluyoruz. Her gün onlarca kız kardeşimiz erkek şiddetine maruz kalıyor.

Neden kadın cinayetlerine, kadına şiddete son veremiyoruz?

Caydırıcı ve uygulanabilir cezalar gelmediği sürece, kadın cinayetlerini önlemek üzere konulan 6284 sayılı koruma kanunu uygulanmadığı, katil erkeklere ödül gibi dağıtılan indirimlere bir son verilmediği sürece bitmeyecek.

Toplumsal yaşamı baştan aşağı dinselleştirmek, kadını kamusal alanlardan uzaklaştırmak amacıyla, sosyal politikaları diyanet eliyle düzenleyen, laik-seküler yaşamı yok eden ve kadın kazanımlarını hedef alan düzenlemeler bu cinayetlerin temel sebebidir.

AKP'nin kadınlara dayattığı sınırları kabul etmiyoruz. Erkeği koruyan, cesaretlendiren, cezasız bırakan yargı sistemi de bu suçun en önemli ortağıdır.

İstanbul sözleşmesi ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasası etkin biçimde uygulanmadır.

Kadınların yaşam hakkı, devlet tarafından ve yasalarla güvence altına alınmalı. Kadınların uğradıkları her türlü şiddete karşı, erkek adalet değil gerçek adalet uygulanmalıdır. Aile Bakanlığı yerine Kadın Bakanlığı kurulmalı, ülkede zihinsel değişim sağlanmalıdır.

Bu vahşete karşı sessiz kalmıyoruz, kalmayacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.