Hava Durumu

Bursa'da Kadın Meclisi'nde büyük buluşma

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen buluşmada ilçe kadın meclisi başkanları, kadın derneklerin başkanları, kamu kurum ve kuruluşların kadın yöneticileri, kadın meclis üyeleri ve kadın mahalle muhtarları bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2020 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2020 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Kadın Meclisi'nde büyük buluşma

Bursa Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kadın Meclisi tarafından yapılan tanışma toplantısına ilçe kadın meclisi başkanları kadın derneklerin başkanları, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, kadın meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve Kadın Meclisi üyeleri katıldı.

Buluşmaya katılan Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, kadınların toplumun yarısı olduğunu ve hayatlarımıza çok önemli katkıları olduğunu söyledi.

Günümüzde kadınlara daha fazla ihtiyacın olduğunu söyleyen Orhan, "Ekip arkadaşlarımızla beraber 2020 yılını insan odaklı çalışmalara ayırıyoruz. Eskiden Bursa'da herkes birbiri ile selamlaşırdı. Kimisi 'günaydın' der, kimisi 'merhaba' der, kimisi 'selamınaleyküm' der, kimisi 'hayırlı işler' derdi. Ama günümüzde selam ortadan kalktı. Selamın kalkışı ile beraber insanların birbirine olan sevgi ve saygısı da azaldı. Ne olur 2020 yılında bu selamlaşma kültürünü tekrar şehrimize kazandıralım. Biz eğer bu sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü ve yardımlaşmayı Bursa'da kazandırabilirsek insanımızda inanın nefret sözcüğü ve bakışları oradan kalkacak. Sevgi anlayışı toplumda hakim olacak. Dolayısıyla sevginin ve saygının hakim olduğu bir Bursa'ya kavuşmuş olacağız" dedi.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık ise, tanışma ve kadın dayanışmasını ortaya çıkarmak amacıyla buluşmayı düzenlediklerini söyledi. Kadınların kendi sorunlarına sahip çıkmaları için karar alma süreçlerine ve kentsel yaşamın her alanına katılımını sağlamak amacıyla çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Kocabıyık, Kadın Meclisi'nin kadınların ve kadınlarla ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, üniversite, meslek odaları ve sendika temsilcileri, kadın muhtarlar ve meclis üyelerinin oluşturduğu demokratik bir yapı olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıda buluşan dernek yöneticileri, meclis üyeleri ve muhtarlar tek tek söz alarak görüş ve önerilerini dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.